Sport » Kézilabda

Constantin Ștefan távozott, helyébe Caba jön

Távozott a székelyudvarhelyi férfi kézilabdacsapat trénere, posztját a román női válogatott másodedzője veszi át.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc_caba2
szkc_caba2
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2010. január 04., 17:23
0 hozzászólás. 


A klub vezetősége és Constantin Ștefan közös megegyezés alapján felbontotta a szerződést – mindezt az edző kérésére. Helyét a román női kézilabda válogatott csapatának segédedzője, Vlad Caba veszi át.

szkc_sajttaj
Benedek Árpád Csaba, Sófalvi László, Vlad Caba

Ma délután sajtótájékoztatót tartott az SzKC vezetősége, ahol hivatalosan is bejelentették az edző távozását. Közös megyezés alapján döntöttek így, Constantin Ștefan úgy látta jónak, ha a csapathoz egy új felkészítő érkezik: „mindenkinek jobb lesz így, változás kell a játékosoknak, amelyet egy másik edzővel a legkönnyebb elérni” - mondta a távozó tréner, majd megköszönte a csapatnak, a vezetőségnek és a szurkolóknak, hogy támogatták.

Az új edző Vlad Caba lesz, a temesvári származású 42 éves szakember nemrégiben érkezett haza a világbajnokságról, ahol Radu Voina mellett másodedzőként segédkezett a női válogatottban.

Caba elmondta, hogy nagyon hirtelen történt minden, de nem gondolkodott sokat, elvállalta a felkérést: „Nem lesz könnyű az átállás, sokkal nehezebb egy csapatot átvenni valakinek az irányítása alól, mint azt felépíteni az elejétől. Optimistán nézek a jövőbe, egy komoly együttessel dolgozhatok. Egyelőre az a terv, hogy szezon végén minél fennebb végezzünk a ranglistán, de ekkor húzunk egy vonalat és mégegyszer átgondoljuk az egészet. Félretesszük a csapatba nem illő részeket, újakat hozunk helyettük. Még nem volt alkalmam megismerni a játékosokat, csak néhánnyal találkoztam közülük, de azt tudom, hogy egy fiatal kerettel van dolgom, aminek nagyon örülök” – nyilatkozott az új edző.

szkc_caba
Caba első találkozása a csapattal

Benedek Árpád Csaba, a klub ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az SzKC elért a harmadik ciklusához: „A legelső lépésekben feljutottunk a Nemzeti Ligába, majd Constantin Ștefannal stabilan meg is maradtunk ott, a harmadik periódus most kezdődik ezen a napon, amikor aláírjuk a szerződést Vlad Caba-val”.

Vlad Caba dolgozott még a román ifi-válogatott másodedzőjeként, a Temesvári Poli, TV Emsdetten (Németország), Nagybányai Minaur és az Energia Lignitului Târgu Jiu kluboknál, valamint a román női kézilabda válogatott másodedzőjeként.

A klub hosszabb periódusban gondolkozott a szerződés aláírásakor, de egyelőre csak a szezon végéig kötötték meg.


Az SzKC kerete ma gyűlt össze az idén először, kéthetes felkészülés után, január 18-án az edző bemutatkozhatik csapatával egy Bákó elleni barátságos mérkőzésen.


címkék: szkc

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."