Sport » Kézilabda

Nem kápráztatott el, de nyert az SzKC

Kiegyensúlyozott, szoros meccsen tartotta itthon a pontokat a Székelyudvarhelyi KC, így tartja a lépést az élmezőnnyel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc poli kezilabda
Fotó: Csedő Attila.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. november 19., 20:59
0 hozzászólás. 

A férfi kézilabda Nemzeti Liga 8. fordulójának zárómeccsén a tavalyi bronzérmes a Temesvári Polit látta vendégül az SzKC. A játéknap többi eredményeinek tudatában kötelező volt a győzelem a házigazdáknak, hiszen csak abban az esetben maradhattak az élbollyal.

Az SzKC a Ciobanu – Ferenczi, Adomnicăi, Kuzmanoszki, Tálas, Rusia, Florea (játszottak még: Irakli, Dinescu, Johannson, Komporály, Câmpan) összeállítással jól indította a majd telt házas meccset. Vezetett is az első percekben. A vendégek – melynek kispadján épp ezen bajnoki előtt volt edzőváltás – komolyan gondolták, hogy borsot törnek az orrunk alá. A félidő derekán kiegyenlítettek, egy pillanatra a vezetést is átvették.

Ciobanu védései hamar visszahozták a vezető pozícióba az udvarhelyieket, akik ezen a meccsen új mezben szerepeltek. A pihenőre úgy vonulhatott a két gárda, hogy csupán egyetlen gól választotta el őket.

szkc poli kezilabda

A második játékrész Rusia bombagóljaival rajtolt, harcias, férfias küzdelemmel folytatódott. Érződött, hogy hiába kapaszkodtak a bánságiak, hiányzott a kellő löket, ami túloldalt megvolt. Ha nem is döntötte el a találkozó sorsát az Székelyudvarhelyi KC, mindvégig uralta a játékot, teljesen megérdemelt volt a győzelem.

A vége háromgólos diadal lett, a két megszerzett pont azt jelenti, hogy az udvarhelyiek feljöttek a negyedik helyre a tabellán. A soron következő játéknapon akár tovább is kúszhatnak, amennyiben Tordán nyernek.

A lefújás követően portálunknak így értékelt az edző, Vlad Caba: „A szünet után gyorsabban eldönthettük volna a meccset, volt jó pár lehetőségünk erre. Most azt az arcunkat mutattuk, amelyik harcol, de közben hibázik is. A nagyobb győzelmekért sokkal több kell, Temesvár ellen, egy középcsapattal szemben ez most elég volt".

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 8. forduló:

Székelyudvarhelyi KC–Temesvári Poli 28–25 (14–13)

Gól: Rusia 6, Florea 4, Johannson, Irakli, Ferenczi, Kuzmanoszki 3-3, Adomnicăi, Dinescu 2-2, Komporály, Tálas 1-1.

Hetesek: 1/0 illetve, 1/1.

Kiállítások: 4 illetve, 2 perc.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."