Sport » Kézilabda

Az SzKC-cserék nyerték meg a meccset

A lefújást követően Komporály Attila zokogva örült az egygólos győzelemnek. Dinescuval nagy mérkőzést vívtak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc, kezilabda
Fotó: Csedő Attila.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. november 26., 20:34
0 hozzászólás. 

Az örömkönnyek érthetőek. A baróti születésű szélső nem igazán kapott lehetőséget eddig edzőjétől. Ezúttal meghálálta azt, hogy a kezdőcsapatba helyezték. A Tordai Potaissával szembeni párharc nagy fontossággal bírt: aki diadalmaskodik, az a Nemzeti Liga harmadik helyére állhat fel.

A Székelyudvarhelyi KC a Ciobanu – Komporály, Rusia, Kuzmanoszki, Tálas, Irakli, Florea (játszottak még: Orbán, Varó – Adomnicăi, Câmpan, Dinescu, Ferenczi, Johannson) összeállításban nem kezdett jól. A védekezés nem állt össze, támadásban is sok gondja akadt az ellenfél nyitott defenzívájával. Az első félidőben kiegyensúlyozott volt a harc, de rendre a Kolozs megyei együttes vezetett.

A pihenést követően még kis hullámvölgybe került a tavalyi bronzérmes. Az addigi egy-kétgólos hátrány a 49. percre öt lett (30–25). Lassan elúszni látszott ez az idegenbeli találkozó is. Nem ment sem Rusiának, sem Tálasnak, sem pedig Kuzmanoszkinak annyira a játék, hogy a csapat húzóemberei legyenek.

komporaly attila

A segítség a padról jött: Varó néhány labdát hárított, Komporály gyors, pontos megmozdulásai rendre góllal végződtek, Dinescu is remekül helyettesítette Rusiát. Az 53. percben pedig ki is egyenlítettünk (31–31).

Az utolsó percekben segített a rutin is. A kulcsmomentum az utolsó percben volt. Ekkor Ciobanu egygólos vezetésnél hetest hárított, a hátralévő másodpercekben már végig támadtunk, két ponttal térhettünk haza.

Harcias győzelmet aratott a Székelyudvarhelyi KC, feljött a Nemzeti Liga harmadik helyére. Ez egy kis megnyugvást hozhat, hiszen most a bajnokság kis pihenőt vesz. December közepén folytatódik.

Nemzeti Liga, 9. forduló:

Tordai Potaissa–Székelyudvarhelyi KC 35–36 (18–16)

Gól: Komporály, Florea 8-8, Kuzmanoszki, Dinescu 5-5, Irakli 4, Rusia, Adomnicăi 3-3.

Hetesek: 2/0, illetve 4/4.

Kiállítások: 4–6 perc.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."