Sport » Kézilabda

Elcsúszott a banánhéjon az SzKC

Két volt SzKC-játékos verte meg a Székelyudvarhelyi KC-t a férfi kézilabda Nemzeti Liga szombat délutáni meccsén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc, kézilabda
Fotó: Csedő Attila.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. február 09., 21:05
1 hozzászólás. 

Az utolsó előtti helyezett CSM Ploieşti otthonában lépett pályára a Székelyudvarhelyi KC a tavaszi idény első idegenbeli meccsén. A papírforma szerint a vendéggyőzelem borítékolható lehetett volna. Csakhogy, a házigazda szereti a sokkal esélyesebbek bajuszát megcibálni, a szombati meccsig kétszer nyert ebben a kiírásban, az egyik diadalt a Bákó ellen szerezte.

Az SzKC-nak azért lett volna fontos a győzelem, mivel a folytatásban a Bákó és a Konstanca elleni párharcok következnek. Ugyanakkor azért is, hogy az elég szépen mutató győzelmi sorozat ne törjön meg: az udvarhelyiek nyerték az utolsó öt meccset, valamint hét forduló óta nem ismerték a vereség fanyar ízét.

A Ciobanu – Florea, Rusia, Kuzmanoszki, Tálas, Irakli, Komporály (játszottak még: Varó – Johannson, Feuchtmann, Câmpan, Mihalcea, Vlad, Adomnicăi, Ferenczi) összeállítással kezdett a bronzérmes, az első találatot is ő szerezte. A folytatásban a kapusok percei következtek, mindkét oldalon jó pár lehetőséget hárítottak. Ciobanu két hetest is kiütött, de túloldalon is sorozatosan lehúzta a rolót a hálóőr. Utóbbi olyannyira, hogy társai előnyt szereztek belőle. A 19. percben 6–4, a 25-ben 9–5 volt az állás. Bosszantó volt, hogy az udvarhelyek csupán nyolcszor voltak eredményesek az első játékrészben.

szkc, kezilabda

A pihenőt követően sem változott sokat a játék képe: a vendégek hiába dolgozták ki a jobbnál jobb helyzeteket, a gólszerzésnél egy porszem bekerült a gépezetbe. A hátrány nem akart fogyni, a 45. percben még mindig négy volt közte (16–12).

A végjátékban elindította a huszáros tempót a jobban rangsorolt gárda, az 54. percben meg is csillant, hogy meglesz az egyenlítés: 21–20-nál labdát szerzett az SzKC, de Kuzmanoszki nem tudta indítani társát, a játékszer visszakerült az ellenfélhez – ebből is gólt kaptunk.

A drámai végjátékban a chilei Feuctmann szeme előtt villant a piros lap, miután lehúzták a földre, ő pedig felpattanva nekiment a hazai játékosnak. Még csak döntetlenre sem sikerült menteni a párharcot, így előzetesen könnyűnek ígérkező két pontot hullajtott el az udvarhelyi csapat.

A CSM Ploieşti-diadal két sikerkovácsa a kapus, Adrian Druţu, illetve az átlövő, Laurenţiu Dinescu (7 gólt lőtt) volt. Előbbi a 2007/08-as idényben, utóbbi a most futó évad őszi szezonjában volt az SzKC leigazolt játékosa.

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 13. forduló:

CSM Ploieşti–Székelyudvarhelyi KC 24–22 (12–8)

Gól: Rusia 8, Tálas 4, Vlad, Florea 2-2, Komporály, Câmpan, Kuzmanoszki, Feuchtmann, Irakli, Mihalcea 1-1.

Hetesek: 6/3, illetve 4/2.

Kiállítások: 6–14 perc.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hunilaszlo
2013-02-10 21:13:13
hideg van
Ebben a nagy havazásban, hidegben jól jön mindig egy bunda ! :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."