Sport » Kézilabda

Sovány ellenfél volt az SzKC

Egy pillanatig sem veszélyeztette a házigazda Bákói Ştiinţa győzelmét a Székelyudvarhelyi KC. Az ezüstérmes simán nyert.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

kézilabda, székelyudvarhelyi kc, bákói stiinta
kézilabda, székelyudvarhelyi kc, bákói stiinta
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. február 20., 20:45
2 hozzászólás. 

A CSM Ploieşti elleni idegenbeli vereség már vészjósló volt az előző játéknapon a Székelyudvarhelyi KC számára. A folytatás sem volt túl könnyű a tavalyi bronzérmesnek: szerdán este a tavalyi második helyezett otthonában kellett pályára lépnie, illetve vasárnap a bajnoki címvédőt látja vendégül.

A bákói gárda az EHF Kupa csoportkörében alulmaradt a német Magdeburggal szemben (25-33), a Nemzeti Liga második helyezése szempontjából óriási jelentőségű volt az SzKC elleni párharc. Ellenfelünk az őszi idényben saját közönsége előtt lelépte az aranyérmest is.

A Varó – Mihalcea, Adomnicăi, Irakli, Rusia, Tálas, Kuzmanoszki, Câmpan (játszottak még: Ciobanu, Orbán – Florea, Johannson, Ferenczi, Vlad) összeállítással kezdtek az udvarhelyeik, s csupán 5. percig volt szoros a csata. Innen kezdve a Bákói Ştiinţa a saját kezébe vette a sorsát, illetve kihasználta, hogy ellenfele rengeteget hibázott, rosszul védekezett, támadásait pedig rendre elhibázta. A 11. percben 8–4-re, a 22-ben pedig 16–9-re húztak el. A pihenőre ötre faragtuk a hátrányt (20–15).

A második játékrész elején kissé megráztuk magunkat, Rusia és Florea góljai azt jelentették, hogy feljöttünk háromra (22–19). Közelebb már nem tudtunk jönni, mert visszaállt a meccs az első félidőbeli ritmusba: a hazaiak rendre megvertek támadásban, mi csak kerestük a gólok felé vezető utat. Sikertelenül.

Eliodor Voica gárdája elhúzott, aztán pedig azért is támadhatott, hogy kétszámjegyű legyen az előnye: gyakorlatilag mindenben felülmúlta az SzKC-t. A végjátékban kissé kozmetikáztuk az eredményt, de még így is megmaradt az ötgólos különbség.

Sokáig nem nyalogathatjuk sebeinket, vasárnap 18 órától már a Konstancai HCM-mel kell farkasszemet néznünk. A másik arcát szeretnénk látni az SzKC-nak, mert csak akkor bízhatunk a sikerben.

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 15. forduló:

Bákói Ştiinţa–Székelyudvarhelyi KC 33–28 (20–15)

Gól: Rusia, Florea 5-5, Adomnicăi 4, Mihalcea, Kuzmanoszki, Johannson 3-3, Irakli 2, Tálas, Câmpan, Ferenczi 1-1.

Hetesek: 5/5, illetve 5/5.

Kiállítások: 12–6 perc.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mzolee
2013-02-20 21:36:20
Persze a honlapjukrol levettek a hozzaszolas lehetoseget...vajon miert?
avatar
szzsolt
2013-02-21 08:43:01
Hat sajnos nagyon elsovanyodott ez az SZKC az utobbi idoben, Caba lassan lekellene lepjen, de hogy valami nem stimmel ezzel a csapattal az is biztos...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."