Sport » Kézilabda

Az SzKC megtépázta a bajnok bajszát

A végsőkig kiélezett meccsen egy pontot itthon tartott a Székelyudvarhelyi KC a bajnokkal szemben. Közel volt a győzelemhez.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

székelyudvarhelyi kc, konstancai hcm, kézilabda
Fotó: Csedő Attila.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. február 24., 21:54
0 hozzászólás. 

Megtépázott lelkiállapotban fogadta a listavezető, egyben címvédő Konstancai HCM-et a Székelyudvarhelyi KC. Két idegenbeli meccset is elbukott: a CSM Ploieşti és a Bákói Ştiinţa ellen. A pontvadászatban nem jött könnyű ellenfél, az utóbbi kiírásokat megnyerő tengerpartiak látogattak vasárnap este a városi sportcsarnokban. Telt ház, fantasztikus hangulat jellemezte végig az összecsapást.

A házigazda a Varó – Mihalcea, Adomnicăi, Johannson, Feuchtmann, Rusia, Florea (játszottak még: Ciobanu – Vlad, Tálas, Kuzmanoszki, Ferenczi, Irakli) összeállítással remekül indította a meccset, a 13. percig vezetett is. 6–6-nál utolérte őt a tengerparti gárda, nem is adta vissza az előnyt egy jó ideig. De leszakítani semmiképp nem tudta, Feuchtmann és Johannson remekül érezték egymást, a chilei kézilabdázó remek passzokkal játszotta meg a beállót.

A második játékrész kétgólos (16–18) vendégelőnnyel indult. A védekezés összeállt, a csereként beállt Ciobanu eksztázisban védett, a 45. percben pedig újból az SzKC-nál volt az előny (25–24). Innen kezdve már az idegek harca is volt a meccs. A hazaiak közben elveszítették Iraklit – a grúz játékos valószínűleg izomhúzódást szenvedett.

kézilabda, szkc, konstanca

A győzelem reális megvalósulása akkor csillant fel a bronzérmesnél, amikor az 58. percben 29–26-ra vezetett. De a bajnok nem adta fel, kihasznált egy kettős emberelőnyt, elszórt labdát, így 38 másodperccel a végső sípszó előtt újból egál volt (29–29).

Az udvarhelyiek támadását Rusia gólra váltotta, de amikor hat másodperc volt hátra, akkor a Konstanca is gólt lőtt. A gyors kezdésnél a bukaresti Dinu–Din duó visszafújta a leindítást, így nem volt lehetőség arra, hogy a győzelmet jelentő találatot bevigye a házigazda.

A lefújás után dulakodás tört ki a játékosok közt, egy néző is befutott a pályára. A döntetlen így is szép, de nagyon közel állt az SzKC ahhoz, hogy a győzelmet is megkaparintsa.

Vlad Caba edző a lefújás után így értékelt: „Felemelkedtünk a Konstanca szintjére, akik az egyik legjobb erőt képviselik az országban. Beletettük a szívünket, harcoltunk. Döntetlent játszani a címvédővel, akár hazai környezetben is nagy teljesítmény. Nagyon közel voltunk a győzelemhez, amit meg is érdemeltünk volna. A szurkolók előtt le a kalappal, végig mellettünk voltak. Gratulálok a fiúknak, szomorú vagyok, hogy csak egy pontot szereztünk".

Férfi kézilabda, Nemzeti Liga, 14. forduló:

Székelyudvarhelyi KC–Konstancai HCM 30–30 (16–18)

Gól: Johansson 6, Mihalcea, Kuzmanoszki 5-5, Florea 4, Feuchtmann, Rusia 3-3, Adomnicăi 2, Ferenczi, Irakli 1–1.

Hetesek: 3/3, illetve 3/3.

Kiállítások: 8, illetve 14 perc.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."