Sport » Kézilabda

Átlövőt igazolt az SzKC

Már a jövő idényre hangol a Székelyudvarhelyi KC. Nyártól biztosan érkezik egy macedón válogatott játékos.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

majnov lazo
Eddigi pályafutása alapján Majnov Lazo tapasztalt játékos.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. március 27., 16:37
0 hozzászólás. 

A férfi kézilabda Nemzeti Liga dobogón való zárásért küzd a Székelyudvarhelyi KC. Három fordulóval a pontvadászat zárása előtt megvan az esély – akárcsak tavaly –, hogy bronzérmmel a nyakukban zárják az idényt. Amíg a játékosok az edzéseken húzzák az igát, addig a klubvezetés az új játékosok feltérképezésén, leigazolásán dolgozik.

A csapat hivatalos honlapja szerint már meg is találták az első kézilabdázót. Ő nem más, mint Majnov Lazo. A jobbátlövő poszton szereplő játékos macedón nemzetiségű, rendre behívót kap a nemzeti együttesbe is. Vele kétéves szerződést kötöttek, a nyári szünetben érkezik a gárdához.

Az 1980. április 26-án született, 198 cm magas, 100 kg-os kézilabdázó gazdag nemzetközi múlttal rendelkezik. Pályafutása során rendre olyan gárdákban szerepelt, amelyek érdekeltek voltak a különböző Európa kupákban.Karrierje során játszott a macedón Vardar Szkopjében, a horvát RK Zágrábban, az olasz Bologna Unitedben, a macedón HC Metalurgban, a fehérorosz HC Meshkov Brestben. Ezt az idényt a norvég Elverum-ban töltötte, csapatával megnyerte a bajnoki címet.

Fél csapat a válogatottakban

Hét SzKC-játékos hagyta, vagy hagyja el a napokban Székelyudvarhelyet. A kézilabdázók hazájuk válogatottja meghívásának tesznek eleget. Ciobanu Ionuţ, Florea Gabriel, Tálas Huba és Mihalcea Andrei a román felnőtt együttesnél, Szász András a román ificsapatnál kellett jelentkezzen. Martin Johannson az észt, Goran Kuzmanoszki pedig a macedón nemzeti mezt ölti magára Eb-selejtezőmeccseken.

A román bajnokság jelenleg kis szünetet vett, legközelebb április közepén folytatódik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."