Sport » Kézilabda

Fellépett a dobogóra az SzKC

A tabella végső kimenetelének szempontjából óriási fontossággal bíró meccset nyert meg a Székelyudvarhelyi KC.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc, torda, kézilabda
Fotó: Csedő Attila.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. április 15., 21:44
0 hozzászólás. 

Megismételheti a tavalyi idényben elért eredményét a Székelyudvarhelyi KC, miután hétfőn este teltházas meccsen megverte a Tordai Potaissát a férfi kézilabda Nemzeti Liga huszadik játéknapján. A két együttes a meccs előtt szomszédos pozíciót foglalt el a tabellán, igaz, hogy a vendégek voltak egy ponttal előbb.

Az SzKC a Ciobanu – Mihalcea, Adomnicăi, Kuzmanoszki, Tálas, Rusia, Florea (játszott még: Varó – Feuchtmann, Vlad, Komporály, Ferenczi, Johannson, Irakli) összeállítással kezdett. A felek az első negyedórában fej-fej mellett haladtak, aztán egy fokozattal magasabbra kapcsolt a házigazda.

Ciobanu védéseinek, a jó defenzív falnak, a lerohanásoknak köszönhetően varázslatos 12 percet tudhatott maga mögött az udvarhelyi csapat. A 13. percben még 7–7-et mutatott az eredményjelző, a 25.-ben már 14–7 volt az állás.

Azért a Potaissa megmutatta, hogy miért is ezen kiírás meglepetéscsapata. Percek alatt verte be a találatokat, de a pihenőre úgy mehettek a felek, hogy néggyel vezetett az SzKC (18–14).

A második játékrészben már nem ment annyira olajozottan a házigazdák játéka. Az ellenlábas nagyon kapaszkodott, a 44. percben ki is egyenlített (24–24). Lehetett mindent elölről kezdeni.

szkc, torda, mihalcea andrei

A Székelyudvarhelyi KC-nak ezen az estén volt egy megállíthatatlan Mihalcea Andrei-ja. A szélső sokat vállalt magára, próbálkozásai rendre góllal végződtek. Az udvarhelyiek egyszer sem adták át a vezetést – talán ez is döntött.

A végjátékba már úgy fordultak, hogy 2-3 gól mindig volt közte. Belefért Ferenczi két kiállítása is, mert 36–33-ra nyert a tavalyi bronzérmes, így hatalmas esélye van az ismétlésnek, az SzKC idén is a dobogón zárhat.

A lefújást követően Vlad Caba, az SzKC edzője így értékelt portálunknak: „Az első játékrészben majd' a legjobb játékunkat mutattuk ebben a szezonban. A másodikban már sokkal több volt a hiba, az utolsó kártyáit kijátszó ellenfél pedig megmutatta, hogy jó csapat, visszajött a meccsbe. A csapatunk ereje, érettsége nem engedte, hogy veszítsünk. Pár játékos nagyon sokat vállalt, ezt eredményesen is tette. A mi kezünkben van az érmes helyezés sorsa, élnünk kell vele".


Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 20. forduló


Székelyudvarhelyi KC–Tordai Potaissa 36–33 (18–14)

Gól: Mihalcea 10, Tálas 5, Johannson, Kuzmanoszki, Rusia 4-4, Adomnicăi, Ferenczi, Irakli, Florea 2-2, Feuchtmann 1.

Hetesek: 1/1, illetve 4/4.

Kiállítások: 10 és 10 perc.

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."