Sport » Kézilabda

Szabad az út az SzKC-nak a bronzhoz

Szerencsésnek bizonyul a 21. forduló a Székelyudvarhelyi KC-nak, miután a Bukaresti Dinamo otthonában győzedelmeskedett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc dinamo kezilabda
Nem akadt fenn a Dinamo-hálón az SzKC.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. április 26., 19:29
2 hozzászólás. 

A férfi kézilabda Nemzeti Liga utolsó előtti játéknapján a Székelyudvarhelyi KC Buzăuban lépett pályára, ahol a Bukaresti Dinamo volt az ellenlábas. A két fél az őszi idényben végig kiélezett meccset játszott, ahol a házigazdák nyertek. Hasonló volt a péntek késő délutáni találkozó összképe is.

A vendégek nem tudták bevetni Ciobanut, a kapus régebbi térdsérülése újult ki, így a Varó – Mihalcea, Adomnicăi, Tálas, Kuzmanoszki, Rusia, Vlad (játszott még: Orbán – Feuchtmann, Komporály, Florea, Ferenczi, Johannson, Irakli) összeállítással, valamint két gyors góllal kezdtek. Az ellenlábas azonban gondoskodott róla, hogy ne szakadjon le már az elején. Ott loholt a sarkunkban, sőt rendre a vezetést is átvette. A pihenő előtt aztán mégis valamelyest sikerült felülkerekedni, 18–16-ot követően sorozatban négyszer volt eredményes az SzKC, így kétgólos előnnyel mehettek az öltözőbe a fiúk.

A második félidőben már a tavalyi bronzérmes irányította a játékot, egyre több labdát halászott el védekezésben, ezekből vagy Kuzmanoszki, vagy Florea indult, így fokozatosan az előny is kezdett nőni. A 36. percben 20–24 volt, az 51-ben pedig 28–32.

De a Dinamo nagyon kellemetlen ellenfélnek bizonyult, egyszer még kiegyenlített is, de a huszáros udvarhelyi hajrával már nem tudott mit kezdeni. Nyert a vendégcsapat 32–36-ra, ami azt jelenti, hogy megismételheti tavalyi szereplését.

Az utolsó fordulóban hazai környezetben azért szurkolhatunk, hogy legyen meg a harmadik hely, ezzel együtt az európai kupaszereplés is.

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 21. forduló:

Bukaresti Dinamo–Székelyudvarhelyi KC 32–36 (18–20)

Gól: Florea 10, Kuzmanoszki 9, Mihalcea, Tálas 4, Adomnicăi 3, Rusia 2, Feuchtmann, Komporály, Ferenczi, Johannson 1-1.

Hetesek: 2/2, illetve 5/3.

Kiállítások: 2–2 perc.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
daniel86
2013-04-29 13:37:41
mi az igazság?
Mindenki mást ir. Itt azt irja nyerni kell az utolsó fordulóban. A Hargita Népe azt irja már bronzérmes, az szkc.ro szerint csak léptek a bronzérem fele, a székelyhon pénteken is ugyanezt irta, mára változtattak. Most mi az igazság?
avatar
kisjoco
2013-04-29 13:49:06
bronz, bronz
Jól írja a hargita népe, bronzérmes az szkc. Itt valszeg még nem frissítettek.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."