Sport » Kézilabda

Bronzba öntötték az SzKC-t (videó)

Megismételte tavalyi eredményét: harmadik helyen zárta a bajnokságot a Székelyudvarhelyi KC. Lufiztak, pezsgőztek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc unneples
Fotó: Csedő Attila.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. május 11., 20:44
0 hozzászólás. 

Minden készen állt az ünneplésre, hiszen a szombati, utolsó bajnoki találkozó nem osztott, nem is szorzott sem a Székelyudvarhelyi KC, sem pedig az ellenfél Energia Pandurii Tg. Jiu számára. Egyik együttes sem tudott már javítani pozícióján: a harmadik és a nyolcadik helyen.

A találkozó eleje vakációs hangulatú is volt, a nézőtéren is kevesebben foglaltak helyet a megszokottnál, mintegy 700-an voltak. A hazaiak a Varó – Mihalcea, Adomnicăi, Tálas, Kuzmanoszki, Rusia, Florea (játszottak még: Orbán – Vlad, Feuchtman, Komporály, Ferenczi. Szász, Johannson, Irakli) összeállítással igencsak álmosan kezdtek. A támadásoknak nem volt átütő erejük, a védekezésnél is sok volt az üres terület. Így nem csoda, hogy az ellenfél irányította a játékot, sokáig vezetett.

szkc pandurii ferenczi

A pihenő előtt aztán valamelyest rendeződtek a sorok, elkezdett kapaszkodni az SzKC, kiegyenlített, sőt már úgy mehettek az öltözőbe a fiúk, hogy kettővel vezettek (16–14).

A második félidőben érvényesült a jobb játékerő, fokozatosan elhúztunk, tartottuk is a magabiztos előnyt. A meccs egyik legfurább eseménye az volt, amikor csupán két mezőnyjátékosra fogyatkoztak a vendégek. Kettős emberelőnyben játszottak az udvarhelyiek, egy dulakodást követően nem csak két hazait, hanem két játékost az ellenféltől is kiállítottak két percre. Három az öt ellen játszottak a felek, de még így is betalált az ellenlábas.

Nyert a Székelyudvarhelyi KC, fennállása harmadik érmét szerezte meg: immár egy ezüst és két bronz csillog a vitrinben. Az idény viszont még nem járt le, hátra vannak a Román Kupa küzdelmei.

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 22. forduló:

Székelyudvarhelyi KC–Energia Târgu Jiu 38–30 (16–14)

Gól: Florea 7, Kuzmanoszki 6, Mihalcea 5, Feuchtmann, Ferenczi, Johannson 4-4, Tálas, Irakli 2-2, Komporály, Adomnicăi, Rusia, Szász 1-1

Hetesek: 3/3, illetve 3/2

Kiállítások: 10–10 perc.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."