Sport » Kézilabda

Átgyúrják az SzKC-t

Kilenc játékosától vált meg ebben az idényben a Székelyudvarhelyi KC. Új szelek fújnak, távozik a két gólvágó, Florea és Rusia is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc kezilabda
Fotó: archív.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. május 27., 16:34
3 hozzászólás. 

A legnagyobb átalakuláson megy át a Székelyudvarhelyi KC, amióta a Nemzeti Ligában szerepel. A csapat hivatalos honlapján ma tették közzé, hogy öt játékos távozik: Vladimer Rusia, Adomnicăi Cristian, Florea Gabriel, Chikovani Irakli és Varó Lajos. Az első három sportolóknak lejárt a szerződése, nem hosszabbítottak velük, utóbbi kettővel pedig közös megegyezésel szerződést bontottak.

Az öt kézilabdázó mellé még meg kell említeni az idény közben távozókat. A nyári szünetben érkezett Laurenţiu Dinescu és Radu Lazăr. Utóbbi egyetlen percet sem szerepelt a csapatban, kölcsönadták Tordára, nem is tér vissza, előbbi pedig a téli szünetben ment el, ő kérte szerződése közös megállapodás szerinti felbontását. A moldáv Maxim Butenko épp a bajnokság előtti napokban érkezett, de csak pár találkozón szerepelt, egy sérülést követően ő is távozott. Ha még idevesszük azt is, hogy Orbán Levente is a Nagybányai Minaurnál folytatja (miután kölcsönben szerepelt ebben az idényben), akkor épp kilenc játékosától vált meg az SzKC ebben az évben.

Kik maradnak?

Az észt Martin Johannson szerződése is lejárt, de ő még képben van. A csapatvezetők azt várják, hogy a szakszövetség miként dönt az idegen játékosokat illetően. Egyes információk szerit ugyanis négyre csökkentik ezt a számot – annyit lehet egy bajnoki találkozóra egyszerre nevezni. Amennyiben nem változik ez a szám, a beálló a keret tagja maradhat.

erwin feuchtmann

A téli szünetben két játékos érkezett, Vlad Vlăduţ és Erwin Feuchtmann. Ők fél évre írtak alá, mindketten meghosszabbította megállapodását a bronzérmes klubbal. A chilei játékos jó igazolás volt, az egyetlen jó fogás ebben az idényben.

Eddig három sportoló érkezése biztos: hazatér Szabó Levente kapus, a macedón átlövő Majnov Lazo és a szélső Osita Chike Onyejekwe. Továbbá a csapat kedden jelenti be az újabb igazolást, mely valószínű Rusia helyére érkezhet.

Kicserélődik a kezdőcsapat

Az eddig megszokott kezdőhetes alaposan átalakulhat. A kapus Ionuţ Ciobanu térdműtéten esett át, novemberben térhet vissza, így addig Szabó Levente lehet az első számú hálóőr. A szélsők közül Mihalcea Andrei posztja megingathatatlan, túloldalt az Onyejekwe-Vlad-Câmpan triónak kell feledtetnie a házi gólkirály Floreát.

Az átlövő posztokon teljesen kicserélődnek a kezdőjátékosok: Adomicăi és Rusia helyére Majnov, Feuchtman, Ferenczi, valamint a holnap érkező kézilabdázó állhat be. Az irányító és a beálló személye nem változik, itt a két fő kézilabdázó Kuzmanoszki és Tálas.

Azt láthatjuk, hogy nagy változás lesz a keretben, hogy ez játékban és eredményben hoz-e újdonságot, arra még meg kell várnunk a szeptemberi bajnoki rajtot.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zolinho
2013-05-28 09:05:59
hmmm...
Akkor lesz problema, ha ezek a jatekosok itt a nemzeti ligaba helyezkednek el, hisz ezzel a 9 jatekossal dobogot lehetne celozni...tuti megerezzuk Florea biztos kezet a 7eseknel es keves csapat tudta tartani Vovat, amikor jo napja volt...Hajra SzKC, hajra Udvarhely!!
avatar
iksziszilon
2013-05-28 11:18:23
Majnov Lazo
A fent említett játékosnak Majnov a vezetékneve, nem Lazo. Tehát így helyes a cikkbeli mondat: "... Adomicăi és Rusia helyére Majnov, Feuchtman, Ferenczi stb stb..."
avatar
jozsacsongor
2013-05-28 11:37:20
re: Majnov Lazo
kösz az észrevételt, javítva

avatar
iksziszilon
A fent említett játékosnak Majnov a vezetékneve, nem Lazo. Tehát így helyes a cikkbeli mondat: "... Adomicăi és Rusia helyére Majnov, Feuchtman, Ferenczi stb stb..."

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."