Sport » Kézilabda

Hárommal szív az SzKC

Mocskos kulisszajátékok áldozata lehet a Székelyudvarhelyi KC: mivel a bajnokoknak nem érdek, alig akarnak idegenlégióst.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Játszik az SzKC
Fotó: Csedő Attila/archív
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. június 19., 17:09
5 hozzászólás. 

Megtartotta éves közgyűlését a Román Kézilabda Szövetség. Ennek inkább volt formális része, mintsem, hogy döntéseket hozzanak, megvitassanak különböző problémákat. Azt viszont közölték, hogy a soron következő bajnoki évben egy meccsre legfeljebb három idegenlégiós nevezhető be.

Ez az intézkedés érzékenyen ponton találta a Székelyudvarhelyi KC-t, ugyanis jelen pillanatban már négy élő szerződése van olyan játékosokkal, akik nem Romániában születtek. Apró lehetőségek vannak, de – tekintve az előző évek tapasztalatát – szinte kizárt, hogy a szakszövetség változtasson ezen elképzelésén.

Nem kell támogatás a bajnokoknak

A szél onnan fúj, hogy az ország két meghatározó együttesének, női vonalon az Oltchim-nak, a férfin a Konstancai HCM-nek alig maradtak idegenlégiósaik. Sőt, előbbi a megszűnés határán áll, nem indul a Bajnokok Ligájában, még az élvonalba való benevezése is kérdéses, míg utóbbi inkább arra összpontosít, hogy a román kézilabdázókkal vágjon neki a BL-nek és a Nemzeti Ligának.

Játszik az SzKC

A két elitgárdának már nem volt érdeke, hogy kijárja az utat, hogy minél több idegenlégióst szerepeltethessen.

A döntés meghozatala röhejes, hiszen más csapatsportágakban is megengedett a jóval több idegenlégiós pályára lépése, így például a labdarúgásban csak az EU-n kívüliek számítanak azoknak, de öt ilyen játékos mindenképp lehet a bírói lapon. Kosárlabdában hat, vízilabdában három idegenlégióst lehet nevezni.

Levelet küldenek a szövetséghez

Remény azért van, hogy a Székelyudvarhelyi KC ne járjon úgy, mint két idénnyel ezelőtt. Akkor hasonló volt a szituáció: négy idegenlégiósa volt a csapatnak, egynek pedig mindig a lelátóról kellett néznie a bajnoki mecset.

Ezúttal Goran Kuzmanoszki, Erwin Feuchtmann, valamint a két új szerzemény, Lazo Majnov és Damjan Blecic közül lehetséges, hogy egyiküknek rendre pihennie kell.

„Nem fogunk elküldeni egyetlen idegenlégióst sem. Az európai kupában mindenképp játszhatnak. A napokban levelet fogalmazunk a szakszövetséghez, azt kérve, hogy engedje meg a négy idegenlégiós szerepeltetését, már csak azért is, mert a döntés meghozatalakor nekünk érvényes szerződésünk volt mind a négyükkel. Hasonló helyzetben van a Bákó is, náluk is ennyien vannak, így közösen küldjük el ezt" – fogalmazta meg portálunknak az SzKC vezetősége.

Apró remény marad akkor is, ha nem enged a szövetség. Amennyiben a csapatok teljesítik a Professzionális Kézilabda Liga előírásait, akkor nem a szakszövetség, hanem a liga szervezi számukra a bajnokságot.

Mivel egy professzionális szervezetről van szó, így itt nem lenne akadály a több idegenlégiós kiléte. Ezidáig csupán három klub, az SzKC, a Konstancai HCM és a Tordai Potaissa felel meg az elvárásoknak. Nehéz elhinni, hogy a fennmaradó kilenc csapat augusztus 1-ig megfelelővé váljon.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Pizsi
2013-06-19 19:26:08
s Martin Johannsonnal mi van???? :OOOOOOOOoooooo
avatar
miszlik
2013-06-19 22:24:26
re:
Ővele szerződést bontottak
avatar
Pizsi
2013-06-20 10:47:10
És ezt mégis mikor akarták közölni??? :((((( nem értem! :(((
avatar
jozsacsongor
2013-06-20 11:42:29
Johannson szerződése lejárt, kivártak, még most is kivárnak, hogy hány idegenlégiós játszhat. Amennyiben több, akkor hosszabbítanak vele, de ebben a szituációban eléggé esélytelen, hogy jövőre itt lesz...
avatar
Pizsi
2013-06-21 10:43:58
köszi az infót!!!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."