Sport » Kézilabda

Először nyert városunkban Konstanca

A tengerpartiakkal szemben nem sikerült megtartania veretlenségét hazai pályán a Székelyudvarhelyi KC-nak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-konstanca
szkc-konstanca
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2010. január 30., 14:56
1 hozzászólás. 


Négygólos vereséget szenvedett az SzKC a tabellavezetőtől. A Nemzeti Liga tavaszi szezonjának nyitófordulójában az udvarhelyi kézilabdás fiúk hazai pályán fogadták a konstancai HCM csapatát.

Teltcsarnok előtt vágtak neki a csatának, a vendégeket is elkísérte körülbelül 40 szurkoló. A találkozó első öt percében mindössze két gól esett (1-1), az elején csak finoman kóstolgatták egymást a felek. Szép lassan bemelegedtek a fiúk és egyre durvább kezdett lenni a játék. Folyamatosan Konstanca diktált, a mieink inkább várták, hogy az ellenfél hibázgasson. Nem volt kijövedelmező, hisz a KC alig tudta tartani a lépést, inkább ők hibázgattak.

szkc-konstanca

Kétszer vezetett a hazai együttes, mindkét alkalommal hamar elvesztette egygólos előnyét. Konstanca azonban nem tudott nagyon elhúzni az első félidőben, szünetben két góllal volt jobb a hazaiaknál (a pihenő előtt időntúli szabaddobást értékesítettek a vendégek).

Az SzKC védekezése kifejezetten jó volt, de a támadásoknál gyerekes hibákat követtek el (lépéshiba, fölélövés, passzeladás). A második játékrész elején folyamatosan jöttek fel a mieink, de kiegyenlíteni mégsem tudtak. A félidő derekán pedig az ellenfél bekeményített, és majdnem minden hibát büntetett. Egy adott pillanatban hét góllal is vezetett Konstanca. A végén összekapták magukat az udvarhelyiek és ledolgoztak belőle, de túl későn tértek észhez.

Jövő szombaton, a következő fordulóban az SzKC vendégszerepel Bukarestben, ahol a Steaua fogadja az udvarhelyieket. Kemény meccs várható, hisz a fővárosiak biztos vissza akarnak vágni az Udvarhelyen elszenvedett egygólos vereségért (a mérkőzést közvetíti a Digi Sport televíziós csatorna – február 6., szombat 13 óra). A találkozó alakulásáról élő helyzetjelentéssel szolgálunk.

Mestermérleg:
Vlad Caba: „Inkább a védelemre koncentráltunk, ami elég jól teljesített, de a támadásban lehettünk volna jobbak is. Túl sok technikai hibát követtünk el, ezen még van mit gyakorolni.”

Zoran Kurtes: „Örülök, hogy nyerni tudtunk Udvarhelyen, itt nagyon nehéz győzni. A buta hibák döntötték el a meccset, ami végül a javunkra vált.”

Székelyudvarhelyi KC – Konstancai HCM 27-31 (13-15)
Gólszerzők: Lucsics 7, Matus és Mihalcea 4-4, Tálas, Rusia és Daninfeld 3-3, Liberț, Marcseta és Frățilă 1-1, illetve Toma 12, Băiceanu és Csepregi Gyula 4-4, Sabou 3, Timuzsin Szűcs István, Nicolae, Sadoveac és Buricea 2-2.
Hetesek: 2/1, illetve 5/3
Kiállítások: 6 és 8 perc.

Az eredmény alakulása:
5. perc: 1-1
10. perc: 4-4
15. perc: 6-8
20. perc: 9-11
25. perc: 10-13
30. perc: 13-15
35. perc: 15-16
40. perc: 19-21
45. perc: 20-23
50. perc: 20-27
55. perc: 23-29.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
anyuc
2010-02-01 12:22:02
szkc
Jol jatszodtak a fiuk. Latszik a valtozas. Hajra szkc.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."