Sport » Kézilabda

Szabó: Egy kis lépés az arany

Négy év után visszatért a Székelyudvarhelyi KC kapujába Szabó Levente. Nem álma, hanem célkitűzése a bajnoki cím megszerzése.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Szabó Levente, SzKC
Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. augusztus 08., 15:17
0 hozzászólás. 

Két bronz és egy ezüstérem már van a klub vitrinjében, most már előrébb kell lépni – véli a 33 éves kapus. Szabó Levente Székelyudvarhelyen kezdte elsajátítani a kézilabda rejtelmeit, majd a sors Magyarországra vitte. Akkor tért vissza először, amikor 2007-ben a Székelyudvarhelyi KC a másodosztályt megnyerve feljutott a Nemzeti Ligába. Az élvonalban egy idényt húzott le, majd távozott.

Védett a Kolozsvári U-nál, a Resicabányai UCM-nél, a Dinamónál és a Tordai Potaissánál. A nyári szünetben másodszor is visszatért a tavalyi bronzérmeshez.

Milyen volt visszatérni Székelyudvarhelyre?

Amíg nem itt játszottam, akkor is sokszor jártam haza. Előrelépés mindenképp szakmai szempontból. A lényeg az, hogy bárhova megy az ember, az a csapat az ő közreműködésével lépjen egyet előbbre. Ez eddig sikerült minden csapatommal. Udvarhellyel is hasonló a helyzet, egy jó ideje megvan a bronzérem, most már előrébb kell lépnünk.

A te álmod a bajnoki cím megszerzése?

Nem álmodom ilyesmikről, hanem ez a célkitűzés. Számomra az a fontos, hogy mindegyik meccset megnyerjük. Amennyiben ez sikerül, akkor bajnokok leszünk.

szabo levente

Mit találtál, amikor visszatértél?

Új emberek vannak, más a hozzáállása mindenkinek. Sokkal profibb minden. Különösen kiemelném az erőnléti edzőt, Frank Kuhnt. Sok felkészülési időszakot végigcsináltam már karrierem során, de amit most zajlik, az teljesen más. Sokkal jobb. Amikor távoztam, akkor számomra olyan légkört teremtettek, ami már nagyon nem tetszett. Akkor alkudozások voltak, de az álláspontok nem közeledtek, az lett belőle, hogy elmentem. Most más emberekkel tárgyaltam, sikerült megállapodni.

Milyennek tűnik a mostani SzKC?

Nekem tetszik ez a csapat. Az egyetlen probléma, hogy jelenleg kicsit kevesen vagyunk. Pár sérült is van, de amennyiben két-három játékossal több lenne, akkor nagyon jó lenne.

Mennyire lesz erős kapusposzton a csapat?

Merem remélni, hogy erősek vagyunk. Ionuţ Ciobanu felépül, így rendben lesz ez a poszt. Ki fogjuk tudni egymást egészíteni minden bizonnyal.

Harcolni fogsz, hogy te legyél az első számú kapus?

Nem kell harcolni, a lényeg az, hogy menjen a csapat. Amikor Resicabányán voltam, akkor három szinte egyforma képességű kapus volt ott. Akkor is elégedett voltam, amikor ültem a padon és a fiúk nyertek. Amennyi lehetőséget kapok, azt megpróbálom maximálisan kihasználni.

Sokak szerint az idén is a három favorit, a Konstanca, a Bákó és az SzKC között dől el a bajnoki cím sorsa. Lesz meglepetéscsapat?

Minden bizonnyal lesz. Vannak csapatok, akik gyengültek, mások erősödtek. A Tg. Jiu és a Dinamo az utóbbi csoportba tartozik. Nagybányának is jó csapata van.

Nemzetközi szinten a Challenge Kupában szerepel a csapat. Képes lesz a nagy menetelésre?

Nem ismerem a mezőnyt. De ha visszanézünk a román csapatok elmúlt idénybeli szerepléseire, akkor láthatjuk, hogy vannak egészen jó csapatok itt is. Tavaly a Suceava sem jutott a fináléig.

szabo levente

Mi lesz az SzKC erőssége, gyengesége?

Az erőssége ugyanaz marad, ami volt, hiszen az edző is a régi, ugyanaz a filozófia: kemény védekezés és lerohanás. Ez volt Udvarhely fegyvere, a sok-sok futás. Elég kemény felkészülést végzünk, aztán eldől, hogy mire lesz elég a mostani tempó.

A gyengeség talán az, hogy sok az új ember. Össze kell hangolni a dolgokat, egymást kell érezzük.

Milyennek tűnnek az újoncok?

Az idegenlégiósokat egyelőre még nem ismerem olyan nagyon. Akik a román bajnokságból jöttek, azokat jól ismerem. Amennyiben posztonként vesszük, akkor erősödött a csapat az elmúlt évhez képest.

Visszatértél szülővárosodba. Most már maradsz is itthon?

Hosszú távú szerződést kötöttünk. Három éves megállapodás, amit még meg lehet hosszabbítani is akár.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."