Sport » Kézilabda

Fellőtték az élvonal tetejére az SzKC-t

Rezgett a léc, alaposan megkínlódott a Székelyudvarhelyi KC a hazai győzelemért. Csak az utolsó percben lett meg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc, minaur, kézilabda, nemzeti liga
Fotó: Csedő Attila.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. október 07., 20:00
0 hozzászólás. 

A Nagybányai Minaurt látta vendégül a Székelyudvarhelyi KC a férfi kézilabda Nemzeti Liga ötödik fordulójában. A papírformának megfelelően ez a párharc nem hozhatott mást, mint sima hazai diadalt. Csakhogy szem előtt kellett tartani, hogy az élvonal újonca épp egy hete intézte el az ezüstérmes Bákót. Nem is csoda, hogy úgy álltak pályára, hogy a bronzérmes bajszát is megtépázzák.

A hazaiak a Szabó – Mihalcea, Majnov, Kuzmanoszki, Tálas, Blecic, Onyejekwe (játszottak még: Orbán – Vlad, Komporály, Ferenczi, Feuchtmann, Irimescu) összeállításban kezdtek, a már szinte megszokott forgatókönyv szerint. Álmosan indították a meccset, a védelem valóságos átjáróház volt, a kapusok sem nagyon tudtak hárítani: cserélgette egymást Szabó és Orbán, nem sok sikerrel. A 17. percben hárommal (9–12) vezetett a Minaur, és bár egy időkérést követően valamelyest nagyobb fokozatra kapcsolt az SzKC, csak behozni tudta a hátrányt, a pihenőre 18–18-cal mehettek a felek.

A telt ház előtt rendezett találkozó szurkolói nem voltak meglepve kedvenceik mutatványán, nyugodtan várták a második félidőt, tudva, hogy majdnem minden párharcot ebben a játékrészben fordít a maga javára a gárda. Ezúttal szinte melléfogtak.

szkc, minaur, lazo majnov

Ott folytatódott a meccs, ahol abbamaradt: minden egyes gólért meg kellett küzdenie a fiúknak, míg ellenfele ott volt a sarkában. Annyi változott, hogy immár mi vezettünk több alkalommal (a 36. percben 21-19-re, a 42. perceb 23-22-re). A végjátékban mindkét fél előtt megvolt a lehetőség a pontszerzésre.

A kulcsmomentum az 57. percben volt: ekkor Lazo Majnov kiegyenlített (28–28), majd Szabó Levente hetest hárított. A macedón átlövő – aki a meccs embere volt – újabb lökete pihent meg a hálóban. Innen még kiegyenlített a Minaur, hosszas támadást követően Irimescura játszottuk a figurát, aki nem hibázott. A vendégek elhamarkodták a támadást, így a dudaszó pillanatában Majnovnak maradt ideje, hogy még egy találatot szerezzen.

A lefújást követően Vlad Caba, az SzKC edzője is megjegyezte, hogy nagy izgalmak között szereztük meg a pontokat: „Nem gondoltam, hogy ilyen nehezen lesz meg ez a meccs, de a fontos, hogy ott vagyunk az első helyen. Ismét harcoltunk, küzdöttünk, gondok voltak a kapusainkkal, Orbán injekcióval védett. Nincs sok időnk az elemzésre, holnap már utazunk, szerdán a Bákó ellen játszunk".

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 5. forduló:

 

Székelyudvarhelyi KC–Nagybányai Minaur 31–29 (18–18)

Gól: Majnov 13 (6 hetesből), Blecic 5, Vlad, Feuchtmann, Mihalcea, Komporály, Tálas, Kuzmanoszki 2–2, Irimescu 1.

Hetesek: 6/6, illetve 3/2

Kiállítások: 2, illetve 10 perc.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."