Sport » Kézilabda

A mumus lenyelte az SzKC-t

Egyszer vezetett a Székelyudvarhelyi KC a Pandurii Tg. Jiu ellen, kétéves pozitív mérleget szakított meg vereségével.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc pandurii feuchtmann kézilabda
Fotó: Csedő Attila.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. október 16., 21:32
0 hozzászólás. 

2011. november 13. az a dátum, amikor a Konstancai HCM győzelemmel ment el a városi sportcsarnokból. Azóta játszott még döntetlen találkozókat saját közönsége előtt a Székelyudvarhelyi KC, de nem kapott ki egyszer sem. Szerda este a Pandurii Tg. Jiu érkezett a telt házas sportlétesítménybe. A mumusunk, hiszen az élvonalbeli párharcok közül már kétszer nyert ellenünk úgy, hogy mi voltunk a házigazdák.

A hazaiak a Szabó – Komporály, Ferenczi, Blecic, Szász, Kuzmanoszki, Onyejekwe (játszottak még: Orbán – Majnov, Mihalcea, Feuchtmann, Tálas, Irimescu, Vlad) kezdőcsapattal rosszul indította a meccset. A Tg. Jiu nem viccelt, szinte minden támadását góllal fejezte be, így az SzKC csak loholt az eredmény után. Volt négygólos is a hátrány, a pihenőre úgy mehettek a felek, hogy kettő volt közte (11–13).

A már jól megszokott forgatókönyvben bizakodtak a nézők a szünetben. A második félidő ez szerint is indult, sorozatban három gólt jegyzett a hazai együttes, így egy pillanatra átvette a vezetést (14–13). Ki gondolta volna, hogy ezen az összecsapáson csak ekkor vezettünk először és utoljára.

szkc pandurii orban kézilabda

A Pandurii tovább ostromolta a kaput, kihasználva azt, hogy a hálóőrök nem igazán találkoztak a játékszerrel, az SzKC-támadások meg akadoztak, hol mellédurrantották a fiúk, hol még addig sem jutottak el, mert azelőtt eladták a labdát, vagy szabálytalankodtak. Az 50. percben már kezdett a sok lenni a viccből, hiszen folyamatosan 2-3 találattal volt előttünk az ellenlábas.

Orbán állt be ekkor a kapuba, lehúzta a rolót, Majnov és Kuzmanoszki kezdték faragni a hátrányt. Kiegyenlíteni az utolsó percben sikerült, aztán horrorfilmbe illő pillanatok következtek. 26–26-nál Orbán újabb védésénél még 20 másodperc volt hátra, mi támadhattunk a győzelemért. Ellopták a labdát, az indításból pedig bevágták. Négy másodperc maradt, ennyi idő nem volt elég az egyenlítésre.

Nyert a Pandurii, újból eljátszotta a mumus szerepét, ezzel az SzKC majdnem kétéves veretlenségi sorozatát szakította meg hazai pályán.

A bajnokságban háromhetes szünet következik a válogatottak vb-selejtezője miatt. A lefújást követően Vlad Caba portálunknak így nyilatkozott: „Felhívtam a fiúk figyelmét, hogy az ellenfél hullámzó teljesítményt produkál, de képes nagyon jó meccset kifogni. Most az első perctől a légvégéig uralt minket. Kapusaink nagyon gyengén teljesítettek. Nagyon homályos játékot mutattunk, minden támadást Majnovra akartunk kidolgozni. A baloldalunk egyszerűen nem is létezett, Blecic és Feuchtmann csak a hibákkal vetették észre magukat. Nem találtunk egy stabil formulát sem. Ők kihasználták minden egyes hibánkat. A sportban nemcsak nyersz, néha kikapsz. Lehet, hogy erre volt szükségünk."

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 7. forduló:


Székelyudvarhelyi KC–Pandurii Târgu Jiu 26–27 (11–13)


Gól: Majnov 8 (3 hetesből), Kuzmanoszki 6, Tálas 3, Irimescu, Mihalcea, Blecic 2–2, Ferenczi, Szász, Onyejekwe 1–1.

Hetesek: 3/3, illetve 0/0.

Kiállítások: 2, illetve 10 perc.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."