Sport » Kézilabda

Második hazai vereségét könyvelte el az SzKC

Nem szólt a végén a „Szép volt fiúk!" és a székely himnusz, a vendégcsapat és az őket elkísérő szurkolók örültek. Fájó vereség itthon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-torda-7184
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. november 08., 21:14
2 hozzászólás. 

A bemelegítésen a kapus Ionuț Ciobanu is részt vett, ott is ült a padon végig, de nem vetette be az edző – sajnos azt kell írnunk, hogy ma valószínűleg ő sem tudott volna csodát tenni, annyira összezavarodottan játszott helyenként az SzKC. De ne szaladjunk ennyire előre.

Támadásban kezdett a házigazda a teltházas sportcsarnok előtt, a Szabó, Mihalcea, Majnov, Kuzmanoszki, Blecic, Onyejekwe, Tálas kezdőhetes (pályára lépett még Orbán Szilárd, Szász, Ferenczi, Feuchtmann, Vlad és Irimescu) azonban már az első támadást elhibázta, az Adomnicăi-jel, illetve Varóval és Marian Raul-lal (előbbi kettő idén szerződött az SzKC-tól Tordára, utóbbi 2006 és 2008 között volt Udvarhelyen) rögtön büntetett. Utólag kiderült, hogy szinte végig ez jellemezte a meccset, nagyon sok támadást elhibázott az SzKC, a falunk is lyukas volt.

szkc-torda-7305

Szabó néha önfeláldozóan védett, a 8. percben kétszer egymásután hárított, de a harmadik lövés már bement, ekkor 2-4 volt az állás. Nem igazán éltek a szélsők, beállós posztról sem dobtunk gólt, Dediu viszont ellenállhatatlan volt az ellenféltől, átlövésből és kontrából rendre betalált. A belső hármast cserélgette Vlad Caba, Kuzmanoszki, Feuchtmann és Majnov néha megvillantak, de a 14. percben 4-8, a huszadikban 6-9 volt az eredmény, a játékrész végére pedig annyira belejöttünk, hogy csak eggyel vezettek, 11-12 volt a félidő eredménye, Kuzmanoszki az utolsó másodpercben is bevágott egyet.

A második félidőben Orbán kezdett a kapuban, nem is rosszul, sőt a mezőnyben is annyira jól ment a játék, hogy a 33. percben 15-14-re a vezetést is átvette az SzKC Tálas góljával, a közönség hangja ekkor volt a legerősebb.

Mindenki azt gondolta volna, hogy innen jön a megszokott második félidőbeli hajrá, de Adomnicăi és Dediu hamar lehűtötték a kedélyeket, még emberhátrányban is gólt dobtak.

szkc-torda-7212

Kapaszkodott az SzKC, aztán a 41. percben sok minden eldőlt: Blecic a Din-Dinu játékvezetői páros szerint támadó szabálytalanságot vétett, a szerb átlövő pedig annyira hevesen tiltakozott ez ellen, hogy négyperces büntetést kapott, s mivel volt már egy kiállítása, számára befejeződött ez a meccs. A pályán azonban még nem dőlt el minden, s habár néggyel is elment az ellenfél, Majnov és Mihalcea találtak be, majd Vlad Vlăduț szélső a csapat talán leggyönyörűbb támadását a beállós helyéről fejezte be góllal, tíz perccel a vége előtt 21-22 volt az állás.

szkc-torda-7233

Innen még mindig fel lehetett volna állni. Irimescu is szemfüles gólt szerzett, de az Adomnicăi-Dediu kettőst képtelenek voltak tartani, ráadásul Ștef is belejött, a 2-3 gólos előnyét őrizte a Potaissa. Három perccel a vége előtt Szabó megfogott egy hetest, majd Majnov lőtt gólt, iszonyatos csata zajlott a pályán.

A végén mégse mi örülhettünk, Tálas két percet kapott egy szabálytalanságért, a megítélt hetest Bursuc bedobta, az utolsó másodpercekben hiába dobott még egy gólt Kuzmanoszki, Adomnicăi zúdította a kapunkba a mindent eldöntő találatot, kettővel nyert Torda.

Egymás után kétszer veszített hazai pályán az SzKC, így továbbra is a középmezőnyben tanyázik, ahonnan nagyon távolinak tűnik a célkitűzés. A csapat tagjai a végén egymás mellé álltak, de nem csendült fel a székely himnusz, a szurkolók közül többen beszóltak a játékosoknak, a „Demisia!" kiáltás is elhangzott néhány szurkoló szájából. Egyértelműen hullámvölgyben van az SzKC, de volt még abban az elmúlt években és akkor sikerült a visszakapaszkodás.

Férfi Kézilabda Nemzeti Liga, 8. forduló

Székelyudvarhelyi KC – Tordai Potaissa 26–28 (26–28)

Gólszerzők: Majnov 7 (egyet hetesből), Mihalcea 5, Kuzmanoszki 4, Feuchtmann 4, Vlad 2, Onyejekwe 1, Tálas 1, Irimescu 1, illetve Dediu 11 (kettőt hetesből), Adomnicăi 7, Ștef 3, Flavius Cîmpan 2, Bursuc 2 (egyet hetesből), Ignat 1, Pavel 1, Marian Raul 1.

Hétméteresek: 2/1, illetve 5/3.

Kiállítások: 8, illetve 12 perc.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hofika
2013-11-09 11:46:47
Ionuț Ciobanut a kapuba!!!Sajnos a rósz kapus teljesítménynek is köszönhető a vereség,nem tudom hogy van de mindig az ellenfél kapusai jobban védenek,Sajnos Szabonak megint gyenge napja volt :(
avatar
mzolee
2013-11-09 19:58:27
Tenyleg ideje lenne mostmar az edzonek lelepnie...ilyen jatekosokkal nem igy kellene jatszodjanak...es meg az elso helyrol almodoztak az elejen :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."