Sport » Kézilabda

Visszavághat a lengyeleknek az SzKC

Egyszer már elcsúszott a Székelyudvarhelyi KC egy lengyel ellenlábassal szemben. Most kapott egy másikat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

sorsolas, challenge kupa, kézilabda
Előbb a lengyel, majd az SzKC neve került elé az urnából.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. december 05., 14:10
2 hozzászólás. 

Bécsre figyeltünk csütörtök délben, ahol kihúzták a Székelyudvarhelyi KC ellenfelét a Challenge Kupa nyolcaddöntőjében. Idén a harmadik számú európai kézilabda kupában indulhat a Nemzeti Liga tavalyi kiírásának bronzérmese, mely kiemelt volt az első körben, így játék nélkül jutott a legjobb tizenhat klubot felvonultató mezőnybe.

A nyolcaddöntő sorsolásánál is az első kalapba került, de ez nem azt jelentette, hogy gyenge ellenlábast kaphatott.

Talán a legkomolyabb játékerőt a második kalapból a svéd Savehof képviselte, őket épp előttünk húzták ki. Majd következett a lengyel Górnik Zabrze, melléje pedig a Székelyudvarhelyi KC. Ez azt jelenti, hogy az első párharcot idegenben, a visszavágót pedig hazai környezetben játsszuk jövő év február 14/15-21/22 között.

Az ellenfél nevének kilétét követően el is indult a keresgélés, hogy milyen klubról, városról van szó. Zabrze délnyugat-lengyelországi város a sziléziai vajdaságban, a felsősziléziai ipari körzet központjában, az egyik legfontosabb kulturális, tudományos és ipari centrumában – írja a Wikipédia.

A település lakossága 186 ezer fő. Lehet, hogy a klubnevet már hallottuk a labdarúgás kapcsán, hiszen 14 alkalommal nyerte meg a bajnokságot, 1970-ben pedig KEK döntőt is játszott. Jelenleg a második helyen állnak a lengyel focibajnokságban.

Vissza a kézilabdára!

Tárcsázom a sorsolást követően a Székelyudvarhelyi KC edzőjét, Vlad Cabát, akiről tudni kell, hogy 2010 februárjában egy másik lengyel alakulat, a MMTS Kwidzyn ellen ült először az SzKC kispadján. Azt a párharcot elveszítettük (32–20-as vereség idegenben, 35–23-as győzelem hazai környezetben).

„Egyelőre én is a csapat nevét tudom" – kezdi a mondandóját. Aztán folytatja, hogy minél előbb begyűjti az információkat, illetve videóanyagot szerez az együttesről. „Nem mondhatni, hogy szerencsések voltunk, kaphattunk volna sokkal gyengébb ellenlábast. A lengyel kézilabda feljövőben van, két csapatuk van a Bajnokok Ligájában" – tette hozzá.

gornik zabre

Ahogy keresgélünk a világhálón, megtudjuk, hogy a Górnik Zabrze első évét tölti a nemzetközi porondon, a tavalyi idényben az ötödik helyen zárta hazája pontvadászatát, így már a Challenge Kupa 3. körében pályára kellett állnia. Nem okozott különösebb problémát a belga Initia Hasselt legyőzése nekik: otthon 37–30-ra, idegenben 27–21 arányban, kettős győzelemmel jutottak tovább.

Hasonlóan az udvarhelyiekhez, jelenleg a hazai pontvadászat hatodik helyét foglalják el: tíz meccs alatt 11 pontot gyűjtöttek. Ahogy a keret tagjait nézzük, a kézilabda-szeretők számára ismerősen hangzó neveket fedezünk fel: Marius Jurasik megjárta a két fontosabb lengyel csapatot, de játszott a német Löwennél is.

Michal Kubisztal hasonlóan a Bundesligában edződött, a Füchse Berlin mezét öltötte többet közt magára, míg Patryk Kuchczynski egyelőre csak otthoni klubokban szerepelt. Mindhárman majd' kétszázszoros válogatott játékosok.

Habár még nagyon sok idő van a páros meccsig, de az már most kijelenthető, hogy nem lesz sétagalopp legyűrni a lengyeleket.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gattamelata
2013-12-05 14:54:13
Nem tudom hányadjára olvasom hogy a svéd "Savenhof" így meg úgy. Helyesen a neve: Sävehof (nincs semmilyen "n" a nevében). A régebbi ellenfelünk meg nem Kwidyn, hanem Kwidzyn.
avatar
jozsacsongor
2013-12-05 15:28:02
helyes észrevételek, hátha többször nem olvasod :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."