Sport » Kézilabda

Udvarhelyiek röpítették a válogatottat

Két hét leforgása alatt négy meccset játszott a román férfi kézilabda-válogatott. Megtartotta első helyét, ott van a vb-selejtezőben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

kézilabda, mihalcea
Fotó: archív.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2014. január 13., 13:43
0 hozzászólás. 

Szlovákiával, Olaszországgal és Ciprussal volt egy csoportban a jövő évi vb-előselejtezőben az Eliodor Voica által irányított nemzeti válogatott. A tavalyi évben két találkozót, idén pedig négyet játszottak le, csak a csoportelső jutott a selejtezőbe. A románok megnyerték a két tavalyi meccset, a papíron esélyesebb szlovákokat hazai környezetben 32–24 arányban múlták felül, ezzel pedig nagy lépést tettek ahhoz, hogy a kvartett élén zárjanak.

Januárban folytatódtak a küzdelmek, a románok nem hibáztak a sorsdöntő, szlovákok elleni visszavágóig (36–19-re és 31–30-ra nyertek Ciprus, 34–29-re pedig Olaszország ellen). Szombaton a szlovákokkal kiegyensúlyozott meccsen csak két góllal, 27–25 arányban maradtak alul, így ők várhatják a sorsolást, ahol a jelenleg is zajló Európa-bajnokságon résztvevő gárdák egyikét kapják egy páros meccsre.

A román keretben ott volt két Székelyudvarhelyi KC-játékos. Tálas Huba és Mihalcea Andrei alaposan kivette a részét a sikerből, sokat voltak pályán, rendre a kezdőcsapatban szerepeltek. Minden összecsapáson lőttek gólokat, előbbi összesen 21, utóbbi 23 találatot jegyzett.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."