Sport » Kézilabda

Nagyot harcolt, de megint kikapott az SzKC

Az örök mumus pandúrok most is túljártak az eszünkön, hazai pályán jobban bírták a végjátékot. Bírói segédlettel (is).

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc pandurii feuchtmann 2013 okt16
Feuchtmann most is jól játszott, nem rajta múlt. Fotó: Csedő Attila / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. február 20., 20:13
1 hozzászólás. 

Az első perceket jól indította a Pandurii Tg. Jiu otthonában a Székelyudvarhelyi KC, támadásban a Szabó - Mihalcea, Majnov, Irimescu, Kuzmanoszki, Feuchtmann, Onyejekwe (játszottak még Ciobanu - Sipos, Tálas, Komporály) felállás, habár az első gólt a hazaiak dobták, a hatodik percben már 3-1-re vezetett az udvarhelyi csapat, s az előnyt egészen a 25. percig tudta is tartani.

Mindkét csapat sokat hibázott, de az SzKC jól védekezett, több gólt szerzett ellentámadásból. Öt perccel a játékrész vége előtt egyenlített a Pandurii, a vezetést is átvette, de a hibáikat kihasználva Sipos ellentámadásból és Kuzmanoszki szép átlövésből felhozták kettőre az előnyünket a szünetig. Szabó Levente is átmentette a jó formáját a Górnik Zabrze elleni meccsről, sok labdát fogott.

A második félidőt emberehátrányban kezdtük, ezt ki is használta az ellenfél, kiegyenlített, Ciobanu állt a kapunkba. Nagy küzdelem bontakozott ki ismét a pályán, a 38. percben Majnov odasózott az őt folyamatsoan provokálós Dragneának, kiállítás lett belőle, sportolónk nagyon felhúzta magát az eseten.

Négy emberrel is gólt dobtunk (Mihalcea), majd öttel is (Kuzmanoszki), megtartottuk az egygólos előnyünket. Azonban vétettünk szravashibákat is, szerencsénkre a pandúrok is rendre kihagyták lehetőségeiket. Az ötvenedik percben Vlad Caba időt kért, erélyesen rászólt a fúkra, de Acatrinei góljával átvették a vezetést a hazaiak, ráadásul Kuzmanoszkit két percre kizavarták szabálytalanságért.

Idegölő, nagyon kemény végjáték következett, a hazaiak jobban bírták a nyomást, Șelaru kétszer is nagyot védett, nem mellékesen a játékvezetők (Marcel Sas és Marius Pintea) is jó vastagon a hazaiak mellett voltak.

Másfél perccel a vége előtt, kétgólos hazai vezetésnél Irimescut kiállították, az utolsó perc csak egy időntúli hétméteres kiharcolására volt elég. Ezt Kuzmanoszki bedobta, de a három pont Tg. Jiu-ban maradt. Nagy kár érte, mert voltak olyan részei a meccsnek, amikor több góllal elhúzhattunk volna és egy bajnoki győzelemmel, három ponttal gazdagabban várhattuk volna a folytatást.


Férfi Kézilabda Nemzeti Liga, 18. forduló


Energia Pandurii Tg. Jiu – Székelyudvarhelyi KC 30–29 (15–17)


Az udvarhelyi gólszerzők: Kuzmanoszki 8 (2 hetesből), Feuchtmann 6, Mihalcea 5, Onyejekwe 4, Majnov 3, Irimescu 2, Sipos 1.

Hétméteresek: 1/1, illetve 2/2.

Kiállítások: 4, illetve 12 perc.

Piros lap: Irimescu.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mzolee
2014-02-20 21:14:22
Az iden mindenki mumus, nem csak a tg jiu...mindig "nagyot harcolunk" :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."