Sport » Kézilabda

A kupában nagyon jól megy az SzKC-nak

Összesítésben öt góllal múlta felül lengyel ellenfelét az SzKC és bejutott a Challenge Kupa negyeddöntőjébe. Hosszú hónapok után zúgott fel a „Szép volt, fiúk!"

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-8286
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. február 23., 22:53
0 hozzászólás. 

Nagyon jó volt a hangulat már a kezdéskor, a csapatnak nemcsak az idegenbeli egygólos győzelem, hanem a telt ház, a frenetikus szurkolás is erőt adott a lengyel Górnik Zabrze elleni Challenge Kupa-visszavágón. Habár nem az SzKC dobta az első gólt, a Szabó - Mihalcea, Majnov, Sipos, Onyejekwe, Feuchtmann, Kuzmanoszki (pályára léptek még Ciobanu – Irimescu, Tálas, Câmpan és Blecsics) felállás jól ment, nagyon eltökéltnek tűnt a csapat.

szkc-8315Az első játékrész nagyon kiegyensúlyozott játékot hozott, egy-két góllal ment csak egyik vagy másik csapat – történtek olyanok, hogy elhúzhattunk volna három góllal, de ziccer maradt ki, az ellentámadásból pedig büntettek a lengyelek. Pihenőre náluk volt az előny.

A második játékrész is labdavesztéssel és újabb vendéggóllal kezdődött, á maz SzKC fokozatosan magára talált, a 37. percben először vezetett három góllal. Két perccel később Onyejekwe kellett kiüljön a nézők közé, mert három kétperces kiállítást szedett össze, így végig Câmpan játszott a balszélen, de a fiatal szélső két szép gólt is szerzett még az első félidőben.

szkc-8410A hátralevő negyedórában az SzKC tartotta a 2-3 gólos előnyt, a Górnik mindent beleadott, de szerencsére Szabó Levente is nagyon jól védett, s a kárcsak az egész csapat, Kuzmanoszki is a második félidőben jött bele igazán. A vége négygólos győzelem lett, a közönség felállva tapsolta a csapatot – utoljára hónapokkal ezelőtt történt ilyen, újra a régi, idehaza mindenkit legyőző SzKC-t láthattuk.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón Vlad Caba, az SzKC edzője azt hangsúlyozta, hogy egy nagyon erős csapatot nagyon nehezen győztünk le, illetve azt, hogy az odavágó mérkőzés megynyerése is kulcsfontosságú volt. A negyeddöntők sorslását kedden tartják.

Székelyudvarhelyi KC–Górnik Zabrze 32–28 (14–15)

Összesítésben 55–50, kettős győzelemmel jutott tovább az SzKC.

Gólszerzők: Majnov 10 (ötöt hetesből), Mihalcea 9, Kuzmanoszki, Irimescu 5–5, Câmpan 2, Feuchtmann 1, illetve Tomczak 7, Kubisztal 5 (2), Jurasik 5, Kuchczinski 4 (2), Kandora 3, Nat, Niedospial 2–2.

Hétméteresek: 6/5, illetve 4/4.

Kiállítások: 10, illetve 14 perc.

Piros lap: Onyejekwe.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."