Sport » Kézilabda

Nehéz visszavágóra számíthat az SzKC

Az igazi arcát is megmutatta az SzKC, de csak háromgólos előnyt tudott kovácsolni a visszavágóra. Kuzmanoszki megsérült.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkcaguas2
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. március 16., 22:38
0 hozzászólás. 

Teltház fogadta a csapatokat a sportcsarnokban a Challenge Kupa negyeddöntőjének odavágóján, amin az volt az SzKC célja, hogy megnyugtató előnyt szerezzen a visszavágóra. A portugál Aguas Santas Milaneza ellen ugyan sziporkázott néha a csapat, a második félidőben nyolc góllal is vezetett, de végül csak három maradt közte.

A Szabó - Mihalcea, Majnov, Kuzmanoszki, Blecsics, Onyejekwe, Tálas (pályára lépett még Ciobanu – Sipos, Ferenczi, Irimescu, Feuchtmann, Komporály és Câmpan) jól indította a meccset, főleg a belső hármasunk volt nagyon jó, Kuzmanoszki és Majnov egyre-másra dobták a gólokat.

Azonban a portugálok sem hagyták magukat, keményen játszó, gyors csapatot ismerhettünk meg bennük, náluk is a belső hármas (Bjelanovics, Cruz és Roque) működött jól. A pihenőre már hárommal elhúzott az SzKC, izgalmas, kiegyensúlyozott volt az első félidő.

Szabó Levente egy darabig nagyon jól védett, aztán még az első félidőben Ciobanu jött be a helyére, és végig ő maradt a kapuban.

szkcaguas3

A második játékrész Feuchtmann góljával indult, majd a szerb játékvezetői kettős (Marko Boricsics és Dejan Markovics) több udvarhelyit is kétperces pihenőre küldött, kettős emberhátrányban is voltunk.

Innen jött fel nagyon szépen az SzKC, annyira, hogy negyedórával a vége előtt már nyolc góllal vezetett – szenzációsan, az igazi arcát mutatva harcolt a csapat, egymást érték a gólok, Ciobanu is fantasztikusan védett.

Azonban jött az utolsó tíz perc, Kuzmanoszki megsérült (a találkozó után még mezben és rövidnadrágban a kórházba sietett a masszőrrel, eltöt a keze, töbhetes kihagyás vár rá), nem tudta folytatni a játékot – az Aguas Santas pedig feljött, hiába kért kétszer is időt Vlad Caba, végül három gólos lett a különbség.

szkcaguas1

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a portugál csapat edzője, Mario Carvalho és egyik legjobb játékosa, Bosko Bjelanovics elmondták, hogy örülnek ennek a szoros vereségnek, illetve kiemelték azt is, hogy mennyire jó volt az udvarhelyi közönség.

Vlad Caba és Lazo Majnov nem voltak annyira feldobódva, habár Vlad dicsérte a csapatát a második félidőben mutatott játék miatt, nagyon sajnálta, hogy ekkora előnyt adtunk ki a kezünkből. Ami a továbbjutási esélyeket illeti, Caba szerint ez kétesélyes, mert két hasonló erősségű csapatról van szó.

A visszavágót szombaton, március 22-én játszák romániai idő szerint 20 órától. Az SzKC kedden Resicabányán játszik bajnoki mérkőzést, a 19.30-tól kezdődő találkozót élőben közvetíti a Digi Sport 2.


Challenge Kupa, negyeddöntő, odavágó


Székelyudvarhelyi KC–Águas Santas Milaneza 31–28 (17–14)


Gólszerzők: Majnov 9 (3-at hetesből), Kuzmanoszki 7, Blecsics 3, Onyejekwe 3, Ferenczi 2, Irimescu 2, Feuchtmann 2, Komporály 2, Tálas 1, illetve Roque 10, Bjelanovics 6, Cruz 4, Laurenco 4, Salgado 2, Couto 2.

Hétméteresek: 3/3, illetve 2/0.

Kiállítások: 8, illetve 10 perc.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."