Sport » Kézilabda

Itthon is megverték a Dinamot

Hazai pályán játszott az udvarhelyi férfi kézilabda csapat, a Nemzeti Liga 18. fordulójában fővárosiakat vertek a mieink.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc_dinamo
szkc_dinamo
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2010. február 27., 18:15
1 hozzászólás. 


Ma délután 17 órakor majdnem teltházas nézőtér fogadta a csapatokat, a Székelyudvarhelyi KC-t és a Bukaresti Dinamot. A mérkőzésre eljött Marian Cozma édesapja is, Petre, aki a találkozó végén könnybe lábadt szemekkel tapsolta meg a közönséget.

Nehezen indult be a játék, az első pillanatokban mindkét fél ügyetlenkedett. Össze-vissza dobálták a labdát, alig volt néhány felépített támadás, de egymás hibáiból élve azért gólt is szereztek.
Öt perc "kézilabdázás" után 2-2-es állást mutatott az eredményjelző, ami nem igért sok gólt a mérkőzés további részére. Azonban ez szerencsére megcáfolódott, beindult a KC gépezete és szép lassan nagyobb és nagyobb előnyre tett szert. Szünetben ötgólos vezetéssel mentek pihenni az udvarhelyi játékosok.

szkc_dinamo

Jöhetett a második félidő, amelynek elején a hazai gárda egyszerűen összeesett, a vendégek kapusa pedig lehúzta a rolót. Nyolc perc alatt egyet tudtak dobni a mieink, ezzel szemben a "Vörös Kutyák" egymás után szórták a gólokat. Tíz perc játék után megfordították az állást a fővárosiak. Erre szerencsére tudott reagálni az SzKC, de nem rögtön. Sokáig fej-fej mellett haladtak, egyik sem tudott meglépni. Az 50. percben a mieink vezettek, amit már nem hagytak elúszni. Egész a lefújásig izgalmas volt a találkozó, de végül két góllal nyert Vlad Caba legénysége. Vlagyemir Rusia egykori csapatának 10 gólt dobott, eredményességének is köszönhető az udvarhelyiek győzelme - ugyanakkor Sorin Bârză teljesítménye is nagyszerű volt, ő is ex-csapata ellen bizonyított. 

Elég durva meccs volt, néha elfajult a két csapat közti feszültség. Egy kis kakaskodás is belefért: Ferenczi Botond játék közben keményen megütötte Dorin Dragneat és piros lapot kapott. Ferenczi elismerte vétkét, és miközben ápolták Dragneát, várt, hogy elnézést kérhessen tőle. Ám "Dorinule" nem fogadta a bocsánatot, inkább nekiszökött Botondnak. Szerencsére csapattársai lecsillapították a bukarestit, és nem lett folytatása az ügynek.

Székelyudvarhelyi KC – Bukaresti Dinamo
33-31 (19-14)
Gólszerzők: Rusia 10, Frățilă 9, Mihalcea 6, Marcseta 3, Liberț 2, Lucsics, Daninfeld és Tálas 1-1, illetve Voica B. 13, Dragnea 8, Bota, Capotă és Cojocea 2-2, Purcărea és Rona 1-1
Hetesek:
4/4, és 5/5
Büntetők:
8, illetve 8 perc.

Az eredmény alakulása:
5. perc: 2-2
10. perc: 7-5
15. perc: 10-8
20. perc: 14-10
25. perc: 17-12
30. perc: 19-14
35. perc: 20-18
40. perc: 21-21
45. perc: 23-23
50. perc: 26-25
55. perc: 30-31.

A forduló további eredményei és a bajnokság állása megtekinthető a sporteredmények kategóriában.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
anyuc
2010-03-01 09:33:08
szkc
Bravo fiuk. Csak igy tovabb. Hajra SZKC.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."