Sport » Kézilabda

Ilyés Ferenc: üröm az örömben

Kézilabdázó-karrierje egyik csúcsához érkezett, EHF Kupát nyert a Pick Szegeddel. A válogatottal viszont kudarcba szaladt bele.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

ilyesferenc
Ilyés a Príma Rádió stúdiójában
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. július 11., 15:44
0 hozzászólás. 

Idehaza tartózkodik Ilyés Ferenc, Székelyudvarhely elsőszámú kézilabdázója, aki múlt szombaton a hagyományos nyári udvarhelyi kézilabda-találkozóra már hazaérkezett és néhány napot szülővárosában tölt.

Beszélgetésünk közben is a jobb csuklóján védőt visel, a válogatott első meccsén kapott egy ütést, ezért kell kímélnie.

"Újra kellett tanulnunk kézilabdázni"

Ilyés tavaly szerződött vissza a Pick Szegedhez, ahol profi karrierjét elkezdte a kétezres évek elején – érdekesség, hogy egyedül Vadkerti Attila volt ott azok közül, akik a hét évvel azelőtti gárdában is kézilabdáztak. Ilyés közben megjárta a Veszprémet, a német Lemgót és a lengyel Wisla Plock-ot is.

ilyesnagylaszlo

Az új edző, a spanyol Juan Carlos Pastor teljesen új szemléletet hozott Szegedre tavaly nyáron. „Azt is mondhatnám, hogy szinte újra kellett tanulnunk kézilabdázni" – jegyzi meg Ferenc, akinek a Szegeddel idén nem sikerült sem a bajnokságot, sem pedig a Magyar Kupát megnyernie, de az őszi, hazai bajnoki mérkőzésen győzni tudtak a nagy rivális, Veszprém ellen.

Sikerült viszont megnyerni az EHF Kupát a Pick Szegeddel. „Egy életre szóló élmény volt gólokkal hozzájárulni a csapat sikeréhez, hiszen a Szegednek ez a legnagyobb nemzetközi sikere, nagyon megünnepeltük" – emlékszik vissza a májusi, berlini Final Four-ra Ilyés.

Csapata legjobbja volt a francia Montpellier elleni döntőben, hét gólt szerzett a fináléban, egyik nagyobb volt, mint a másik. Nyerte ő már a német Lemgóval is EHF Kupát, de a mostanit sokkal nagyobb győzelemnek tartja.

"A végén egyszerűen elfáradtunk"

Néhány héttel később azonban jött a hidegzuhany, a magyar válogatott hazai pályán Veszprémben három góllal legyőzte Szlovéniát, de a visszavágón hat góllal kikapott, ami azt jelenti, hogy nem lesz ott a jövő évi katari világbajnokságon.

magyarorszagszlovenia

„Üröm kerül az örömbe, ez nagyon fájó nekem és a csapatnak. Meccsben voltunk, főleg a hazai meccsen nyerhettünk volna többel is és akkor nyugodtabban utazunk ki a visszavágóra.

A második mérkőzés 52. percében még egy góllal vezettünk, de egy olyan mentális krach ütött be az egész éves menetelés miatt. A Veszprém és a Szeged adja a válogatott bő keretét, mindkét csapat Final Fourt játszik, a végén egyszerűen elfáradtunk." – emlékszik vissza Ilyés, de azt is megjegyzi, hogy négy évvel ezelőtt fordítva volt, akkor ők nyertek ilyen módon a szlovénok ellen.

Július 21-én kezdődik a felkészülés a Pick Szegeddel: a csapat az idényben a Bajnokok Ligájában szerepel, olyan csapatokkal, mint a lengyel Kielce, a francia Dunkerque, a dán Aalborg, a svájci bajnok Schaffhausen, illetve a kvalifikációs csoport győztese, ami valószínűleg az ukrán Zaporizzsja lesz, Ferenc azt reméli, hogy továbbjutnak a csoportból.

A bajnokságban az ideihez hasonló a célkitűzés: meg kell előzni az örök rivális Veszprémet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."