Sport » Kézilabda

Ilyés Ferenc: Még nem mondtam le a válogatottságot

Csapatváltás után, felkészülés előtt van az udvarhelyi kézilabdázó. A magyar válogatottba is bekerülhet még.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

ilyes-ferenc
Lehet még válogatott az udvarhelyi sportoló. Fotók: nso.hu
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. július 12., 12:38
0 hozzászólás. 

A karácsonyi szünet óta tudjuk, hogy a székelyudvarhelyi Ilyés Ferenc új csapatnál játszik a 2016-os idénytől. Májusban viszont hivatalossá vált, hogy a 35 éves kézilabdázó a Grundfos Tatabányához kötelezte el magát két évre.

Az együttes bronzérmes volt az elmúlt szezonban. Ilyés Ferenc szerződése július elsejétől él, a felkészülést 18-án kezdi meg a csapat. Ilyés jelenleg pihenőszabadsága egy részét tölti idehaza, Székelyudvarhelyen, jövő héten már edzésre jelentkezik Vladan Matics együttesénél.

Sipossal együtt védekeznek majd

Több új játékost igazolt a Tatabánya együttese a mostani időszakban - nagy változásokon megy keresztül az együttes, hiszen tizenegyen távoztak, Vladan Matics edző teljesen új csapatot épít. Ilyésen kívül olyanok igazoltak az észak-magyarországi csapathoz, mint Leimeter Csaba, Székely Márton, Szöllősi Balázs, a montenegrói válogatott Milos Bozovic, a 34-szeres bosnyák válogatott Vladimir Vranjes, illetve Demis Grigoraș, aki Temesvárról szerződött oda.

A kék Tigriseket erősíti a következő szezontól Sipos Adrián is, aki a Székelyudvarhelyi KC-nál töltött karrierje szempontjából meghatározó éveket, hiszen itt lett Challenge Kupa-győztes 2015-ben. Ilyés tehát többek közt Sipossal alkot masszív védőfalat a Tatabánya kapuja előtt.

ilyes-ferenc2A csapat arra készül, hogy megpróbáljon előbbre lépni: az elmúlt bajnokságban a harmadik helyen végzett, a következő szezonban pedig megpróbálja felvenni a harcot a Szegeddel, Ilyés eddigi csapatával. Ezzel egy időben a bajnok Veszprémet is igyekszik megszorongatni.

Matics hívta Tatabányára

„Ahhoz, hogy bekerüljünk az EHF Kupa csoportkörébe, játszanunk kell egy selejtezőkört – ez lenne a fő cél, illetve természetesen minél jobb helyen végezni a magyar bajnokságban. Nehéz a két naggyal felvenni a harcot, ez minden évben így van" – mondta portálunknak a kézilabdázó, hozzátéve, hogy még tavaly ősszel megkereste őt Matics, akivel csapattársak is voltak, illetve 2007-ben a bajnokságot megnyerő Szeged kispadján ült, amikor Ilyés is tagja volt a bajnokcsapatnak.

„Nagyon számítanak rám, ezért is esett a választásom Tatabányára: jó céljaik vannak, igaz, hogy egy kicsit leveszünk a terhelésből, de még mindig nagy a kihívás számomra" – mondta a sportoló, akinek a mezszáma új csapatánál is a 18-as lesz, akárcsak Szegeden.

Lehet még válogatott

Ilyés a magyar válogatottban egy évig nem szerepelt, a fiatalításra építő (majd kudarcot valló) Talant Dujsebajev nem hívta meg a keretébe.

A magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel szerzett kvalifikációt a 2017-es, franciaországi világbajnokságra, miután a pótselejtező idegenbeli sikerét követően a hazai visszavágón Veszprémben öt góllal, 30–25-re nyert Szerbia ellen. Ilyés két gólt is szerzett azon a találkozón, a selejtezőkön a Veszprém edzője, Xavier Sabaté irányította megbízott szövetségi kapitányként a csapatot.

ilyes-ferenc3„Még nem mondtam le a válogatottságot. Az volt a cél, hogy kijussunk a világbajnokságra. Az idősebb játékosok és jómagam is részt vettünk a selejtezőmérkőzéseken, amit kellett, azt hoztuk. De ott is muszáj már változtatni, megtörténhet az, hogy nem hívnak már. De ha hívnak, akkor beszélek az új szövetségi kapitánnyal, hogy mire számít, mit vár el tőlem. Egy világverseny elég hosszú, kétnaponta mérkőzések vannak, végig kell edzeni a téli pihenőt is megállás nélkül, s az nem biztos, hogy már kell nekem.

Az is megtörténhet, hogy Matics lesz a szövetségi kapitány, és akkor majd vele beszélek, hogy mi lesz. De nagyon kérdéses. Egy biztos: még nem mondtam le, most is kerettag vagyok, s ha az új szövetségi kapitány személye kiderül, az sok mindent meghatároz" – mondta el portálunknak Ilyés.

Ilyés Ferenc karrierje során volt a Székelyudvarhelyi Tehnoutilaj játékosa (2000-ig), legtöbb játékosévét a Pick Szegedben töltötte (2000-2007, 2013-2016), de játszott az MKB Veszprémben (2007-2009, 2011-12), a német TBV Lemgónál (2009-2011) és a lengyel Wisla Plocknál (2012-2013) is. Pályafutása alatt többször volt magyar bajnok és nemzetközi kupagyőztes (az EHF Kupát 2010-ben a Lemgóval, 2014-ben a Szegeddel nyerte meg), több mint tíz évig rendszeresen szerepelt a magyar válogatottban, kétszer volt olimpián (2004, 2012).



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."