Sport » Kézilabda

Új kihívások előtt az Ilyés testvérek

Szülővárosukban, Székelyudvarhelyen tartózkodtak néhány hétig Ilyés Ferenc és nővére, Annamária. Mindkettejükre komoly feladatok várnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

ilyesannamari2
Ilyés Annamária edző-játékosként folytatja
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. július 17., 12:16
0 hozzászólás. 

Ilyés Annamária 35 évesen befejezte a profi pályafutását a Bundesligában szereplő BBM Bietigheim együttesében, csapata a szezon végén a kilencedik helyen végzett – dacára annak, hogy a télen még kieső helyen tanyázott, az együttes az edzőváltás után felkapaszkodott a középmezőnybe.

ilyesannamari

A szezon végén azonban úgy egyezett meg csapatával a sportoló, hogy többet fog edzőként dolgozni: a felnőtt csapatnak a bővített keretében lesz benne és csak akkor játszik, hogyha szükség van rá (idényvégi búcsúmeccsén kilenc gólt szerzett), a másodosztályú fiókcsapatban lesz edző-játékos, illetve az ifi 3-as együttest irányítja edzőként, de a klubnak az ifjúsági utánpótlás-szervezője is ő lesz.

Ilyés Ferencet még egy évig szerződés köti a MOL Pick Szeged együtteséhez – idén sajnos sem kupát, sem bajnokságot nem tudott nyerni, mert a Veszprém mindkét fronton győzött. A Bajnokok Ligájában azonban jól szerepelt a Szeged, hiszen nem kisebb csapatot vert ki kettős győzelemmel, mint a német Rhein Neckar Löwent – a német csapatot a nyolcaddöntőben ejtette ki a szegedi csapat, sőt a Final Fourba kerülésért a THW Kiel-t is sikerült két góllal legyőzni. Sajnos a visszavágón a Kiel volt a jobb és bejutott a legjobb négy közé, Ilyéséknek fejet kellett hajtaniuk a németek előtt.

ilyesferenc

Érdekesség, hogy a Pick Szeged 2004-ben játszott utoljára BL-negyeddöntőt a szintén német Magdeburg ellen (előtte a kupagyőztes Monpelliert verte ki!) és a mostani csapatból csupán Ilyés és Vadkerti Attila maradtak – utóbbi idén fejezte be pályafutását a Picknél, karrierje alatt végig a szegedi csapatnál volt. Ilyés azért megfordult Veszprémben, de a német Lemgónál és a lengyel Wisla Plocknál is.

Ami a jövőt illeti, januárban lesz a lengyelországi Európa-bajnokság, a magyar csapat Gdanskban a dán, az orosz és a montenegrói válogatottal játszik a csoportban. A célkitűzés az, hogy olimpiai selejtezőt érő helyen végezzenek, ez az első hat helyezettet jelenti. Ilyés a keret egyik legtapasztaltabb játékosaként, csapatkapitányként várja a tornát.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."