Sport » Kézilabda

Hajrá, Csavar Zoli! Csak előre!

Az elmúlt nyáron kapott stroke-ot Csavar Zoltán, a Pick Szeged egykori udvarhelyi védőspecialistája. A csapat nem feledkezett meg róla.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

CsavarZoltanrehab
Csavar Zoltán rehabilitációja, fotó: Frank Yvette/delmagyar.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO/SÜLI RÓBERT/DELMAGYAR.HU
2018. július 23., 14:19
0 hozzászólás. 

Sokszor hangoztatja a háromszoros magyar kézilabda-bajnokcsapat, a MOL-PICK Szeged, hogy igazi családot alkotnak és ezt többször bizonyítják is a kékek, hiszen több nemes ügy mellé áll oda a klub, a játékosok és a szurkolók egyaránt. Az egykori játékosokat sem feledik, így a székelyudvarhelyi Csavar Zoltánt sem, aki 1996-ban bajnoki címet szerzett a Pick Szegeddel. Kőkemény védőspecialista volt, ha kellett, felszántotta a pályát, ütközött, blokkolt, nem ment szomszédba a keménységért.

„Zacsit" kedvelték a társak, a tréfa, a jókedv mindig is meghatározta az életét. Az elmúlt nyáron nyaralás közben stroke-ot kapott, jött egy újabb küzdelem az életében. Felesége, Mónika, és három gyermeke végig támaszai voltak, biztatták, ő pedig hihetetlen akaraterővel szeretett volna meggyógyulni. Februárban vendégül látta szeretett csapata a Zágráb elleni BL-meccsre, a PICK nyert, a szurkolók megtapsolták, így ez további lendületet adott a felépüléséhez.

Nem könnyű meggyógyulni

ebből a betegségből. Igazán csak az tud, aki lelkileg erős. Csavar Zoltánnak a család ad erőt, illetve önmaga, mert szeretne rendbe jönni, újból edzősködni, gyerekcsapatot irányítani, állni a kispad mellett egy PICK-Székelyudvarhely meccsen.

A rehabilitáció fontos szerepet tölt be a gyógyulásban. Így talált rá az interneten a szegedi Szent Vincent Rehabilitációs Központra a Csavar család. Az alapító, Détári Vilmos egyből felajánlotta a segítségét, hiszen évekkel ezelőtt ő is stroke-ot kapott, így tudta, hogy csakis akkor lesz jobban az egykori kiváló kézilabdás, ha legalább egy kéthetes programon részt vesz. Napi 6-8 órát töltött a Szent Vincentben, ahol különböző kezelések mellett gyógytornán is részt vett, illetve pszichológus is beszélgetett vele.

Felesége és két lánya végig ott volt mellette,

és az egykori társak is sokat segítettek. Mezei Richárd lakást szerzett a famíliának, Fekete Róbert nap mint nap szállította őket, de Pióker Sándor lánya, Petra is többször vitte el Dórit játszani, hogy ameddig apukája kőkeményen edz azért, hogy újból jól legyen, addig ő játsszon.

A MOL-PICK Szeged pedig a teljes rehabilitációs költséget magára vállalta, mert nem feledi, hogy mit tett Csavar Zoltán a klubért, a szegedi színekért. A klubvezetés szívén viseli az egykori kézilabdásai sorsát, most Csavar Zoli példaértékű küzdelmében megint megmutatták ezt. Csak azt tudjuk mondani, amit a B közép is mondana ebben a helyzetben: „Hajrá, Csavar Zoli! Csak előre!"



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."