Sport » Kézilabda

A Hargitán futottak az SzKC-s legények

Edzésbe állt az SzKC, kedden a Challenge Kupa-elenfelét is megtudja. Lefutottak a Hargitáról.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

hargitaedzes
Hegyre fel, dombra le - kemény alapozást végeznek a kézilabdázók
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. július 17., 19:18
0 hozzászólás. 

A nyári szünet után a héten elkezdődött a felkészülés a Székelyudvarhelyi KC számára, kézilabdacsapatunk tagjai hétfőn találkoztak és rögtön fel is utaztak a Madarasi Hargitára, ahol a Pethő Panzió vendégei voltak és néhány napos edzőtáborban vettek részt.

A Hargitán a csapat tagjai futottak (többek között Ivóba is), túráztak, bicikliztek, gyalogoltak, a hargitafürdői Balu Parkban, kötélpályán edztek.

A felkészülési időszak másfél hónapos lesz, a bajnokság augusztus végén kezdődik. A bajnokság a jelenlegi állás szerint 13 csapatos lesz, így minden játéknapon egy gárda állni fog.

A Székelyudvarhelyi KC az újonc HC Vaslui otthonában kezd augusztus 30-án, a második fordulóban szabadnapos lesz. A folytatásban főleg hazai környezetben, nehéz meccsek jönnek: a Pandurii Tg. Jiu, a bajnok Konstancai HCM, majd az ezüstérmes Bákói Ştiinţa jön Udvarhelyre.

szkc-hcm-3391

A bajnokság kezdetéig a csapat részt vesz néhány felkészülési tornán: július végén Tordán vendégszerepelnek egy nemzetközi tornán, majd Fehéroroszországba utaznak. Augusztus közepén az újonc Vaslui otthonában is lesz egy felkészülési torna, amin részt vesz az SzKC.

Az egyik új igazolás, a macedón Mitko Sztojlovis Udvarhelyen van már: ő a munkavállalási engedély elintézése miatt csak a hét közepén tudott csatlakozni a többiekhez.

Mint ismert, a csapattól távozott Damjan Blecsics, Gheorghe Irimescu, Vlad Vlăduț, Alin Câmpan, Ciobanu Ionuț, és Erwin Feuchtmann-Perez.

tevzadzeA macedón átlövőn kívül még az SzKC-hoz szerződött Shota Tevzadze kapus, valamint újra az SzKC mezét ölti magára Orbán Levente balszélső és Vladimer Rusia balátlövő, az ifjúsági csapatból pedig a felnőttekhez került Nagy Andrei és Kónya Hunor. 

A hét hátralevő napjain a sétatéri stadionban és edzőteremben edzenek a kézilabdázók. Hétfőn, július 21-én a francia Edouard Carnet személyében új erőnléti edző érkezik a Székelyudvarheyi KC-hoz, az eddigi erőnléti edző, Frank Kuhn a francia kosárlabda válogatotthoz szerződött.

Carnet annak az Olivier Maurellinek a munkatársa, aki a francia, EHF Kupa döntős Montpellier kézilabda-csapatánál dolgozik.

Kedden az is kiderül, hogy kivel játszanak a nemzetközi kupában, ugyanis az Európai Kézilabda-szövetség közzétette hivatalos honlapján a Challenge Kupa mezőnyét, illetve a harmadik kör kalapbeosztását.

szkcaguas1Idén 31 együttes harcol a serlegért, a versenykiírás szerint a 3. körtől kezdődik a megmérettetés. Az SZKC kiemelt lesz, így a csapat olyan ellenfeleket is kaphat, mint a portugál Benfica, a norvég Stord vagy a legutóbb döntőt játszott szerb Metaloplastica Sabac.

A sorsolás július 22-én, kedden lesz Bécsben, az EHF székházában, az SzKC a harmadik körben, november végén kapcsolódik be a küzdelmekbe.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."