Sport » Kézilabda

A Steauának sem adott esélyt az SzKC

Újabb ragyogó győzelmet aratott az SzKC, ezúttal idegenben. Öt góllal levertük a Steauát, jöhet a Konstanca elleni rangadó.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-tgjiu-2631
Fotó: Csedő Attila / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. szeptember 17., 20:01
0 hozzászólás. 

Az első percek után már vezetett az SzKC, és a végéig nem engedte ki a kezéből a mérkőzést. Tökéletesen fel volt építve a taktika az elmúlt hetekben több jó játékost, így a kubai Corzót, a spanyol Salinast, a veterán Eremia Pîrîianut, az SzKC-tól Vlad Vlăduțot is leigazoló Steaua ellen, emellett Szabó Levente valósággal sziporkázott a kapuban.

Negyedóra után már hárommal mentünk, és azt tartottuk is, a játékrész egyik legszebb jeleneteként a 17. percben Rusia a kapunak hátat fordítva is szép gólt lőtt. Hiába fogott néha jól a veterán Laufceac, Mihalcea védhetetlen volt, Tálas is több lepattanót bevágott, túloldalt csak néha Corzo és Georgescu jelentettek némi veszélyt. Tökéletes félidőt zárt a Vlad Caba áltak irányított SzKC, nyolc góllal is vezetett a 26. percben.

szkc-tgjiu-2720

Fordulás után Majnov hetesből növelte előnyünket, aztán a fiatal Țenghea állt a Steaua kapujába, aki ugyan kivédett néhány lövést, a piros-kékek mégsem tudtak jelentőset faragni a hátrányukból, még akkor sem, amikor az SzKC többször emberhátrányba került.

A 39 éves Pîrîianu ugyan megrázta néhányszor magát, de Caba jókor kért időt, a tévéközvetítésben is jól hallatszott, amikor a „Figyelem, a meccs még nem ért véget!" felkiáltással kezdte az újabb utasításokat a játékosoknak.

Tevzadze váltotta Szabót a kapuban, meg is fogott egy hetest azonnal, a 47. percben pedig elképesztő akciót mutatott be az SzKC, aminek a végén Onyejekve mattolta a szélről Țengheát. Utána a bukarestieknek egy kínai figura jött össze, de Tálas emberhátrányban is gólt szerzett.

Az utolsó tíz percben tartottuk az 5-6 gólos előnyt, végül öttel húztuk be a meccset, abszolút megérdemelten hoztuk el a három pontot a fővárosból.

Vasárnap 18 órától hazai környezetben újabb nagy megmérettetés lesz az SzKC számára, a bajnok, de alaposan megtizedelődött Konstanca kellene, hogy legyen a következő áldozata. Ugyanezzel a játékkal és egy telt házas sportcsarnokkal minden bizonnyal sikerülni fog.

A hétközi forduló egyik érdekessége, hogy a CSU Suceava-Bukaresti Dinamo meccset nem játszották le, mert a hazaiak sportcsarnokánál nem volt mentőautó, a fővárosiak minden bizonnyal 10–0-ra nyerik a találkozót, és a hazaiaktól levonnak egy pontot. A csütörtöki Bákó-Nagybánya (16.45, Digi Sport 2) mérkőzés végéig biztosan Székelyudvarhely vezeti a tabellát.

Férfi Nemzeti Liga, 4. forduló

BUKARESTI STEAUA–SZÉKELYUDVARHELYI KC 27–32 (12–18)

STEAUA: Laufceac – Georgescu 7 (3), Corzo Gomez 7 (1), Stanciu, Munoz Salinas 3, Juverdianu, Pîrîianu 5. Csere: Țenghea – Szőke 4, Arsene, Vlad Vlăduț, Nistor, Vancea 1.

SZKC: Szabó – Onyejekve 3, Rusia 5, Kuzmanoszki 2, Mihalcea 7 (1), Tálas 5, Sipos 1. Csere: Tevzadze, Orbán L. – Majnov 6 (3), Sztojlov 1, Komporály 2, Orbán L., Szász.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 2–3, 11. p.: 5–6, 26. p.: 10–18, 45. p.: 20–25, 50. p.: 22–28, 56. p.: 25–29

Kiállítások: 4, ill. 8 perc

Hétméteresek: 5/4 ill. 5/4



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."