Sport » Kézilabda

Megverhette volna az SzKC a bajnokot

Döntetlennel zárult a férfi kézilabda bajnokság hétvégi rangadója, a bajnok Konstanca ellen parázs hangulatú meccset játszott az SzKC.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-4113
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. szeptember 21., 21:37
1 hozzászólás. 

Habár néhány alapjátékos távozott a bajnokcsapatból, a Konstanca még így is nagyon erős – Stănescu, Stavrositu, Angelovszki vagy Toma még mindig viszik a csapatot a hátukon. Ahogy újból megtapasztalhattuk a vasárnapi meccsen, a konstancaiak néhány játékosa és másodedzője a közönség provokálásából és az ország legjobb játékvezetői kettősének a befolyásolásából is „jelesre" vizsgázott.

Támadásban kezdte a meccset az SzKC, de kissé kapkodott a Caba-csapat a csurig megtelt sportcsarnok közönsége előtt – a tizedik percben két góllal a vendégcsapat vezetett, de nem hagyta magát a KC.

szkc-4078Annyira nem, hogy a 18. percre mér egy góllal megközelítettük őket, Caba időt kért, utána rögtön kiegyenlítettünk, majd Tálas góljával a vezetést is átvettük. Emberhátrányban is gólt szerzett az SZKC, Mihalcea kontrájából, azonban a félidő végén Majnov kétszer egymásután Stănescuba dobta a labdát.

Az utolsó percben majdnem elszabadult a pokol, Onyejekwét ütötték le dobás közben, utána mégis Mihalceát küldték ki két percre, az egyenlítő gólt is bedobták. A Din-Dinu játékvezetői kettős nagyot nem hibázott, de bele-belenyúlt a meccsbe, nem tudtunk elhúzni három góllal, pedig megtehettük volna.

szkc-4158A feszültség maradt a második játékrészre is, nagy csata folyt a pályán, ment az adok-kapok, egyre-másra küldtek ki egy-egy játékost mindkét csapatból két percre. Egy-két góllal vezettünk, aztán kiegyenlített Konstanca, sőt az utolsó öt percben ők vették át a vezetést és az SzKC-nak kellett egyenlítenie – ezt Rusia tette meg mindig, balösszekötőnk három átlövés-gólt jegyzett.

szkc-4177Megverhettük volna a bajnokot, de ehhez egy kicsit több szerencse kellett volna. Nagyon sokat állt a meccs, majdnem minden akció után törölni kellett a padlót.

A vendégcsapat a végén is megmutatta sportszerűtlenségét, a kiállított Cristescu a közönségbe kiülve is botrányosan viselkedett, több nézővel is szóváltásba keveredett, a konstancaiak pedig a Székely Medvéket is provokálták, illetve elég nevetségesen néztek ki, ahogy bajnokcsapatként egy döntetlennek örülnek.

A következő fordulóban Temesváron játszik az SzKC, a Bega-partiak edzője Constantin Ștefan, csapatunk egykori trénere, de játékosok között is vannak „ismerős" arcok, mint például Irakli Chikovani vagy Ghiță Irimescu.

Férfi Nemzeti Liga, 5. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–KONSTANCAI HCM 29–29 (15–15)

SZKC: Szabó – Onyejekwe 4, Rusia 5, Kuzmanoszki 7 (2), Mihalcea 8 (3), Tálas 3, Majnov 2. Csere: Tevzadze – Sipos, Sztojlov, Komporály, Ferenczi.

KONSTANCA: Stănescu – Vujadinovics 2, Angelovszki 7, Șomlea, Humet 4, Toma 6 (4), Cristescu 3. Csere: Bucătaru – Stavrositu 5, Băican, Enescu, Buricea, Cutura 2.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 1–2, 15. p.: 7–7, 28. p.: 14–13, 37. p.: 19–17, 43. p.: 22–22, 58. p.: 26–27

Kiállítások: 18, ill. 24 perc

Hétméteresek: 6/5 ill. 5/4

MESTERMÉRLEG

Vlad Caba: – Az öröm vagy a szomorúság elmúlik, marad ez nagyon jó a meccs, amit ez a két csapat nyújtott ma a közönségnek. Stănescunak nagyon jó napja volt, a mi kapusaink – főleg a végén – nem voltak annyira jók. Konstanca így is nagyon jó csapat, hogy többen távoztak, 10-12 játékos megmaradt a tavalyi keretből. Lesz még ilyen meccs az idényben, haladnunk kell tovább.

Zvonko Sundovszki: – Jó játék volt, jó eredményt sikerült elérnünk. Nem feltétlenül volt látványos, de szakmailag nagyon jó meccs volt. Örülök, hogy egy pontot sikerült megszereznünk. Szerintem Székelyudvarhely ebben az idényben nagyon jó lesz továbbra is.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mzolee
2014-09-22 09:31:16
Ja, jo meccs volt, de hogy Majnovot miert nem cserelte le az edzo meg idejeben (ha latta h nem megy neki a gol), azt nem ertem....szerintem rajta ment el a meccs.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."