Sport » Kézilabda

Az utolsó másodpercekben mentett pontot az SzKC

Iszonyatos végjáték után egy pontot itthon tartott az SzKC, de ha Bákó mindhármat elviszi, semmit nem szólhattunk volna.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkcbako1
Fotók: Sinka-Király Levente, Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. október 06., 20:17
1 hozzászólás. 

Nem is indult jól a meccs, az első percektől látszott, hogy kapkod az SzKC. Pontatlan lövések zúgtak a kapu mellé és fölé, illetve a vendégkapusból csinált nagyot az udvarhelyi belső hármas, átlövésből alig voltunk eredményesek. Közben a bákóiak szépen építkeztek, megléptek a kontrákkal, és negyedóra után azon kaptuk magunkat, hogy 7-4-re vezetnek, Vlad Caba csak az időkérés alatt tudta összekapni a csapatot.

szkc-bako2

Tálas és Mihalcea néha villantak egyet-egyet, de a védelmünk nem zárt annyira jól, mint az elmúlt meccseken, Tevzadze sem hozta a temesvári formáját. A játékrész végére felszívtuk magunkat, de amikor egyenlíthettünk volna, elrontottuk a támadást, az egykor nálunk játszó Johansson pedig büntetett.

A második játékrész kezdetén emberelőnyben voltunk, de egyből gólt kaptunk, aztán Tálas révén sikerült az egyenlítés.

szkc-bako4

Egyelőre a bákóiak sem tudtak meglépni, a meccs folyton félbeszakadt – néha a megfigyelő túlzott „rendszeretete" akasztotta a meccs menetét, sokszor kellett pályát törölni, aztán a 43. percben Iancu egy ütés után a földön maradt, majd a kispad mellett sem lett sokkal jobban. Percekig állt a játék (18-20 volt oda), a mentősök kellett segítsenek a vendégek csapatorvosának, szerencsére nem történt baj.

szkc-bako3

Aztán a spanyol (edzőjük az egykori spanyol válogatott, többszörös olimpikon és BL-győztes Matteo Garralda), francia, észt, finn és szlovén játékosokat is foglalkoztató Știința elhúzott öt góllal, Alonso Garcia egymás után lőtt hármat, s ekkor úgy tűnt, hogy végleg a javára döntötte a meccset a vendégcsapat. A közönség hangja is lankadni kezdett, ám az utolsó tíz percre megint belelendült mind a hazai csapat, mind pedig a sportcsarnok lelátója.

szkc-bako5

Habár nyolc perccel a vége előtt még mindig öt góllal vezetett, a vendégcsapat kezdett hibát hibára halmozni, az SzKC pedig szépen, fű alatt visszahozta a sírból a meccset. Már amennyire lehetett, mert ha Bákó három ponttal távozott volna, annak is meglett volna a maga igazsága. Szerencsénk és emberfeletti akaraterőnk is volt, de összejött az utolsó szekundumokban a döntetlen.

Az utolsó percben Orbán szerzett fontos gólt szélről, majd elveszítették a labdát a bákóiak, az utolsó néhány másodpercben pedig kapus nélkül, heten támadva sikerült bevinni az egy pontot érő találatot: Kuzmanoszki lőtte rá, a kipattanót összeszedő Tálas pedig egalizált. A vendégek több játékosa a földre zuhant az elkeseredéstől és a kimerülésről, mi pedig alig tudtuk elhinni, hogy ez mínusz ötről sikerülhetett.

A Bákó elleni meccs egyfajta megtorpanás volt az SzKC számára, a csapatnak és a szurkolóknak gyakorlatilag örvendeniük kellett, hogy legalább egy pont az óriási hajrá után megmaradt. Azonban menni kell tovább, vasárnap, október 12-én negyed háromtól újabb fővárosi meccs vár a csapatra, a Bukaresti CSM elleni találkozót közvetíti a Digi Sport.

Férfi Nemzeti Liga, 7. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–BÁKÓI ȘTIINȚA 27–27 (12–13)

SZKC: Tevzadze – Onyejekwe 1, Rusia 2, Sipos, Majnov 10 (7), Mihalcea 3, Tálas 7. Csere: Szabó – Kuzmanoszki 3, Sztojlov, Ferenczi, Orbán 1.

ȘTIINȚA: Răducu Tamaș – Bondar 4 (4), Celestin 1, Rotaru 4, Pinnonen 1, Păunică 2, Iancu 1. Csere: Grigoraș, Erhan – Johansson 3, Tokics 4, Alonso Garcia 4, Masachs Gelma 2, Dospinescu 1, Cîmpan Alin.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 1–0, 14. p.: 3–7, 25. p.: 9–12, 27. p.: 11–12, 32. p.: 14–14, 49. p.: 20–24, 52. p.: 21–26, 54. p.: 22–27, 57. p.: 24–27.

Kiállítások: 2, ill. 12 perc

Hétméteresek: 7/7 ill. 4/4

MESTERMÉRLEG

Vlad Caba: – Kockáztattunk egy agresszív védelemmel szemben, de ez volt a maximum, amit ebből a meccsből ki tudtunk hozni. Az az igazság, hogy gyengébben játszottunk, fáradtabbak voltunk, mint az utóbbi meccseken. Nyolc-kilenc játékossal nem lehet végigvinni egy bajnokságot, Rusia például egész héten náthás volt. Az igazi összecsapások majd a rájátszásban lesznek, a táblázat ne mondjon senkinek semmit, mert péntektől hétfőig megy le egy forduló, napról napra változik a rangsor.

Mateo Garralda: – Ötvenöt percig jól játszottunk, az utolsó öt percben pedig elveszítettünk két pontot a rossz védekezés miatt. Ennél többet nem tudok mondani ebben a pillanatban.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
A mindenit
2014-10-08 16:15:20
Ha csak ennyire futja, hogy itthon egy sovany dontetlent tudnak kiharcolni, akkor kar a kidobott penzert, azert a sok ezer euroert amit az idehurcolt jatekosoknak fizetnek csak azert hogy Dl senator Verestoy alkalmak adtan megtapsoltassa magat a kozonseggel miutan a makedonokkal, gruzokkal es a resztvevo kizsakmanyolt szekely atyankfiaival elenekeltetik a szekelyhimnuszt ! Porhites az egesz

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."