Sport » Kézilabda

A magyar válogatottnál fog dolgozni az udvarhelyi Bartók Csaba

Új szövetségi kapitánya van a magyar férfi kézilabda válogatottnak, a szakmai stábnak Bartók Csaba is tagja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

bartokesdushabaev
Bartók balján az új szövetségi kapitány. Fotó: Mksz.hu
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. október 08., 18:50
0 hozzászólás. 

A kirgiz származású spanyol Talant Dusebajev lett a magyar férfi kézilabda válogatott új szövetségi kapitánya, akit a Magyar Kézilabda Szövetség szerdai sajtótájékoztatóján mutattak be. Segítője Sótonyi László lesz, megbízatásuk a 2017-es világbajnokságig szól.

A 46 éves Dusebajev jelenleg a lengyel Vive Tauron Kielce együttesének vezetőedzője, a válogatott teendőket a klubmunkával párhuzamoson látja majd el. Korábban még egyszer sem volt külföldi szövetségi kapitánya a magyar válogatottnak, Dujshebaev feladata a 2016-os lengyelországi Európa-bajnokságra vezetni a csapatot, ahol az olimpiai selejtezőtornához szükséges eredményt kell elérnie.

A szakmai csapatban a székelyudvarhelyi Bartók Csaba is helyet kapott, aki csapatmenedzser, csapatkoordinátor lesz a jövőben.

bartokcsaba

Bartók 1970 május 18-án született Székelyudvarhelyen, a sportiskola neveltjeként kezdett kézilabdázni. 1987-ben mutatkozott be a B-osztályos Tehnoutilaj játékosaként, 1990-ben Magyarországra szerződött, a Szegedi Tisza Volánhoz, egy év múlva már bemutatkozott a magyar válogatottban.

Kétszeres magyar bajnok (1996, 2003) és kétszeres Magyar Kupa-győztes (1993, 2003). Tizenkét év alatt 75-ször volt magyar válogatott, 230 gólt szerzett, 1996-ban Spanyolországban, majd két évvel később Olaszországban játszott Európa- és világbajnokságon (a magyar csapat 9., illetve 6. lett ezeken a tornákon). 2000-ben a spanyol Ademar León-hoz szerződött, ahol spanyol bajnok (2001) és Spanyol Kupa-győztes (2002) lett, 2001-ben KEK-döntőt játszott.

bartokudvarhelyen
Bartók Csaba a Veszprém játékosaként autogramokat oszt 2003 május 23-án az udvarhelyi sportcsarnokban a Tehnoutilaj-Fotex Veszprém barátságos meccs után

Karrierjét 2004-ben a Veszprém játékosaként fejezte be sérülés miatt. A kilencvenes évek legkiemelkedőbb udvarhelyi kézilabdázója jelenleg Szegeden él, korábban játékosmenedzserként dolgozott, rendszeresen hazajár Székelyudvarhelyre. Fia, a 18 éves Bartók Donát szintén kézilabdázó, jelenleg az NB1-ben játszó Tatabánya jobbátlövője.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."