Sport » Kézilabda

Szombat esti edzőmeccs, lelkes amatőrökkel

Nemzetközi meccset játszott az SzKC, angliai amatőröket ütött ki. Huszonegy volt közöttük. Igaz, nem egy kategóriában van a két csapat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

SZKC-Cambridge
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. november 22., 20:09
0 hozzászólás. 

Az angol kézilabda-bajnokság harmadik helyezettje, a magyar Föglein Ágnes által irányított amatőrök (a szigetországban csak amatőr bajnokság van) csapata első nemzetközi mérkőzését játszotta, ekkora közönség előtt még nem lépett pályára.

Az együttesben két magyar játékos (Kovács Levente és Majoros Zsolt) is van, akik nagy tapsot kaptak a bemutatáskor, de több német, portugál, francia, svájci, hong-kongi amatőr sportoló is játszik a csapatban, illetve két angol is volt a keretben.

szkc cambridge12Az már az első percektől látszott, hogy nincs azonos szinten a két csapat, az SzKC egyre-másra dobta a gólokat, majd tíz perc után már lehetőséget kaptak a cserék is, Szász hamar be is vágott kettőt gyors egymásutánban.

A vendégek minden jobb megmozdulását, gólját taps kísérte, sem sérülés, sem komolyabb ütközés nem volt, a bolgár játékvezetői kettős (Szilvija Markovszka és Jonko Vutov) simán levezették a meccset, egyetlen vitatott helyzet, ítélet nélkül.

szkc cambridge15

A második félidőben még visszafogottabb volt a KC, tulajdonképpen egy edzőmeccsnek illett be a mérkőzés (a Cambridge körülbelül a román másodosztály utolsó csapatai között lenne a mutatott játéka alapján), de azért félgőzzel dobtak még húszat a házigazdák.

"A tévében eddig átkapcsoltak" – jegyezte meg egy néző, mert a meccsben csak olyan finomságok voltak, mint az 51 éves Norman Carl pályára lépése az 50. percben, vagy néhány kihagyott hazai ziccer, illetve az, hogy pár játékost (pl. Sipost - támadásban, Ferenczit, Szászt, a két Orbánt) többet láthattuk játszani, mint egy átlagos bajnokin. A találkozó a székely himnusz eléneklésével, illetve a két csapat közös fotózkodásával zárult.

A két csapat vasárnap 18 órától újra megmérkőzik, ezúttal a Cambridge lesz a pályaválasztó.

Challenge Kupa, 3. kör

SZÉKELYUDVARHELYI KC–CAMBRIDGE HC 35–14 (18–5)

SZKC: Szabó – Onyejekwe 1, Ramba 3, Majnov 2 (1), Mihalcea 3, Tálas 3, Sipos 2. Csere: Orbán Szilárd (kapus) – Kuzmanoszki 5, Szász 4, Komporály 2, Rusia 3, Sztojlov, Ferenczi 6 (2), Orbán Levente 1. Edző: Vlad Caba.

CAMBRIDGE: Cedric – Briant 2, Majoros 3, Bentz 1, Kovács, Barber 2, Garcia Costa 3. Csere: Csi Leung (kapus) – Moody, Albuquerque 1, Cseuk Lau 1, Rota, Harter, Malcor, Almeida 1 (1), Norman. Edző: Föglein Ágnes.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 2–0, 12. p.: 8–2, 27. p.: 16–4, 32. p.: 20–5, 46. p.: 28–11, 58. p.: 33–14.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc

Hétméteresek: 3/3 ill. 1/1



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."