Sport » Kézilabda

Fergeteges mérkőzéssel feljött az SzKC a második helyre

Remek játékkal, remek közönséggel a háta mögött győzte le a tavalyi bronzérmest az SzKC.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkctorda4
Mihalcea nyolc góllal segített be a mai győzelembe. Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2014. november 26., 21:17
0 hozzászólás. 

A férfi kézilabda Nemzeti Liga tizenharmadik, az odavágók utolsó fordulójában a Székelyudvarhelyi KC a tavalyi bronzérmes Tordai Pottaisa együttesét fogadta szerdán délután a városi sportcsarnokban. A vendégeket egy kis csoport is elkísérte a teltházas találkozóra.

A SzKC a Szabó - Mihalcea, Tálas, Sipos, Onyejekwe, Rusia, Kuzmanoszki felállással kezdte a találkozót (játszott még Tevzadze, Majnov, Ramba, Orbán L. és Komporály). A mérkőzés első perceiben a vendégek kétszer is vezetést szereztek, de Rusia, Kuzmanoszki és Tálas gyorsan gondoskodtak arról, hogy a közönség jó szívvel szurkolhasson a továbbiakban.

Negyedóra alatt három gól volt már az SZKC előnye (12–9), a vendégek pedig csak kapaszkodni tudtak az eredmény után, egyenlíteni nem. A félidőig tartotta a három-négy gólos különbséget az SzKC, Mihalcea mindig a legfontosabb pillanatokban talált be, Szabó pedig a kapuban segítette társait, hogy tartani tudják a különbséget.

Az első rész végére sikerült felzárkóznia a vendégeknek egy gólra, de pihenni kétgólos előnnyel mehettek a hazaiak (15–13).

szkctorda6

A második félidőt Mihalcea és Kuzmanoszki góljai indították. Egy kicsit borzolta a szurkolók kedélyét egy-egy játékvezetői döntés, de a hazaiak találatai hamar feledtették bosszúságukat.

Mihalcea kapcsolta be a góllövő gépet, a védelem pedig szépen kikapcsolta a vendégekét. A 45-ik percben hat volt a csapatok közt a különbség (21–15), ekkor még az is belefért, hogy Majnov hétméterest hibázzon. Aztán hirtelen jött egy rövidzárlat a hazaiak játékába, a vendégek feljöttek három gólra.

Vlad Caba időt kért, rendet rakott a játékosok fejében. Ez elég is volt ahhoz, hogy a két-három gólos előnyét tartani tudja az SzKC. Mihalcea az 58-ik percben megszerezte nyolcadik találatát, négyre növelve ezzel a két csapat közti különbséget (27–23).

szkctorda2

A végére mégis maradt egy kis izgalom: a vendégek feljöttek egy gólra pár másodperccel a találkozó vége előtt (27–26). Ekkor csak annyi dolga maradt az SzKC-nak, hogy tartsa a labdát. Kuzmanoszki nem ezt tette, inkább gólt dobott.

Szép, küzdelmes találkozót nyert meg az SzKC. Ahogyan a sajtótájékoztatón Vlad Caba is elmondta: úgy álltak fel Torda ellen a pályára, hogy a három pont a végén itthon kell maradjon. Sikerült, ennek köszönhetően az SzKC visszakerült a jól megérdemelt második helyre.

Jövő szerdán újból hazai pályán szurkolhatunk a KC-nak. A visszavágók első fordulójában a HC Vaslui lesz az ellenfél.

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 13. forduló.

SZÉKELYUDVARHELYI KC-TORDAI POTTAISA 28–26 (15–13)

Gólszerzők: Mihalcea 8, Kuzmanoszki 6, Rusia 4, Majnov, Tálas 3–3, Sipos, Orbán L., Onyejekwe, Ramba 1–1

Hétméteresek: 1/0, illetve 2/2

Kiállítások: 4, illetve 4 perc


címkék: Kézilabda SzKC

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."