Sport » Kézilabda

Challenge Kupa: Nem volt partiban az ellenfél

Tizenhárom gólos vereséget mért luxemburgi ellenfelére az SzKC, eldőlt a továbbjutás.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkcredboys1
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. február 13., 20:52
0 hozzászólás. 

Jó hangulatú, edzőmeccsnek is beillő találkozót játszott a luxemburgi Red Boys Differdange ellen pénteken este az SzKC, több mint egy tucat góllal verte meg ellenfelét.

Az már az első percekben látszott, hogy nem túl veszélyes az ellenfél, Tevzadze lazán hárította a próbálkozásaikat, negyedóra alatt már hat góllal lépett el az SzKC, Majnov átlövésekből, Mihalcea pedig kontrákból volt eredményes, utóbbi emberhátrányban is szép cundert kanyarított a kapuba.

Volt vicces jelenet is (Hoffmann elcsente Majnovtól a labdát és bedobta), illetve durva is – előbb Scheid húzott be egyet Kuzmanoskinak, majd Faber veszítette el a fejét, leverte Szászt, majd lökdösődni is kezdett. Kétszer két perc büntetést kapott az ukrán Miscsuk – Rozskov kettőstől. A játékrész végén gyönyörű kínai figurát mutatott be az SzKC, Rusia volt a befejező. "Ha ezt még egyszer megjátsszák, a másik csapat leszáll!" – jegyezte meg egy néző.

Megjátszották, de csak a meccs vége felé, amikor már minden el volt dőlve (akkor Majnov volt a gólszerző), Kuzmanoskinak pedig rá egy percre volt egy olyan cseles hetese, hogy Cenușă a labdát sem látta – utána mosolyogva gratulált a macedón irányítónak. Egyébként a kapus pár évvel ezelőtt a Steauában játszott, jelenleg buszsofőrként dolgozik Luxemburgban, szabadidejében pedig az amatőr csapatban sportol.

szkcredboys2A második félidőt egyébként élénkebben kezdte a vendégcsapat, de az SzKC nyugodtan, erejét beosztva, kockázatmentesen játszott, a különbség egyre csak nőtt, végül 33-20-nál álltak a csapatok, amikor megszólalt a hatvan percet jelző duda. A vendégek egyik játékosa, Quintus piros lapot kapott a 42. percben (Mihalcea nyakához ütött), a kapunkban a kisebbik Orbán is védett tíz percet.

A klub elnöke, dr. Verestóy Attila a meccs után gyors sajtótájékoztatót tartott, amin kiemelte, hogy most van az a pillanat, amikor emelt fővel, büszkén gondolunk arra, hogy Udvarhely európai szinten tudja megmutatni, hogy képes nagyon látványos és eredményes játékra.

A két csapat szombaton újra megmérkőzik, szintén 18 órai kezdettel. Az igazi megmérettetés – akárcsak a tavaly – csak a negyeddöntőben következik az SzKC számára.

Challenge Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

SZÉKELYUDVARHELYI KC–RED BOYS DIFFERDANGE 33–20 (14–6)

SZKC: Tevzadze – Mihalcea 7, Majnov 7 (1), Ramba 1, Rusia 4, Orbán Levente 3, Sipos 2. Csere: Orbán Szilárd (kapus) – Kuzmanoski 5 (2), Stoilov, Szász 1, Ferenczi 3. Edző: Vlad Caba.

RED BOYS: Cenușă – Zekan Alen 4, Scheid, Hamiti 2, Hoffmann 4, Thierry 1, Podvrsic. Csere: Boushabi (kapus) – Quintus, Zekan Aldin 2 (2), Faber 5, Cakaj 2, Dzsellal. Edző: Srdjan Skercevic.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 3–0, 16. p.: 8–2, 27. p.: 13–5, 38. p.: 17–10, 47. p.: 23–13, 55. p.: 30–18.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc

Hétméteresek: 3/3 ill. 3/2



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."