Sport » Kézilabda

Harmadik vereségét szenvedte el az SzKC

Még mindig nagy falat a Konstanca az SzKC számára, nagyon elverte az udvarhelyieket a bajnokcsapat a második félidőben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

RusiaVladimer2
Egyedül Rusia nyújtott kiemelkedőt csapatunkból. Fotó: Csedő Attila / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. február 18., 21:17
0 hozzászólás. 

Kicsit megilletődötten kezdett az SzKC, pedig tíz szurkolója is elkísérte a csapatot, az első percekben 4-1-re húzott el a házigazda. Talpra állt a fekete mezes udvarhelyi csapat, negyedóra múlva már egyenlő volt Kuzmanoski meglepő lövésével, majd Mihalcea révén vezetést is szereztünk, de ez nem tartott sokáig, hamar fordítottak a tengerpartiak.

Ugyanazt a sportszerűtlen, alattomos védekezést alkalmazták a konstancaiak, mint mindig, különösen Adzic, Rakcevic és Cristescu durváskodott többször, de ezeket nem mindig büntették a játékvezetők. Végig zúgott a „România!" kiáltás, ugyanakkor megdöbbentő volt nézni a tévéközvetítésben egy alig pár éves gyereket, ahogy köpköd és agresszíven üvölt a lelátón.

Az első félidő utolsó perceiben nem volt jó az SzKC játéka, emberelőnyben több támadást is elhibázott a csapat, a konstancaiak pedig Humet és Cutura révén növelték előnyüket. Kapusuk, a 36 éves Rudi Stănescu ismét csodákat művelt, tíz lövést (ebből két hetest) védett ki az első játékrészben, aminek a végén négygólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

szkc-4177

Nem javultunk a másodikban sem, sőt, amikor Cristescu bután kiállíttatta magát két percre, akkor is mi kaptunk gólt. Aztán egyre többet, a félidő közepén nagyon rákapcsolt a bajnokcsapat, a 44. percben már 26-17, vagyis kilenc gól volt oda... Innen már lehetetlen volt visszajönni.

Hét mezőnyjátékossal próbálkozott az SzKC, de így is csak néhányszor sikerült legyőzni Stănescut (a meccs végéig összesen 18 lövést hárított, 24 gólt kapott, ez 42,85%-os teljesítményt jelent), a mi kapusaink gyengébbek voltak, ráadásul az utolsó percekben is vétettünk olyan hibát is, hogy védekezésben megszereztük a labdát, majd támadásban elhullattuk. Egyedül Rusia volt az, aki hozta a jó formáját, nyolc gólt lőtt, de egy fecske nem csinál tavaszt, simán kikapott az SzKC a bajnokcsapat otthonában.

A bajnoksághoz kapcsolódó hír, hogy zöld asztalnál elveszítette a Bukaresti Steaua a hétfőn este Zsilvásárhely ellen drámai körülmények között, 29-28-ra megnyert mérkőzését, mert egyik játékosa, Eremia Pîrîianu jogosulatlanul játszott (el volt tiltva és a büntetés összegét sem fizették ki). Bennünket ez nem nagyon érint, az viszont igen, hogy szombaton, február 21-én 14 órától hazai pályán fogadjuk a Temesvári Polit.

Férfi Kézilabda Nemzeti Liga, 18. forduló

KONSTANCAI HCM–SZÉKELYUDVARHELYI KC 32–25 (15–11)

KONSTANCA: Stănescu – Toma 3, Humet 8, Cutura 8 (4), Enescu 1, Buricea 1, Rakcevic 4. Csere: Popescu (kapus), Vujadinovics 2, Gál 1, Băican, Cristescu 4, Adzic. Edző: Zvonko Sundovski.

SZKC: Tevzadze – Mihalcea 5 (2), Majnov 3 (2), Kuzamonoski 1, Rusia 8, Orbán Levente, Sipos 4. Csere: Szabó (kapus), Stoilov, Ferenczi 1, Szász 1, Ramba 1, Onyejekwe 1. Edző: Vlad Caba.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 1–1, 18. p.: 6–7, 26. p.: 13–10, 38. p.: 20–15, 44. p.: 26–17, 55. p.: 27–22.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc

Hétméteresek: 5/4 ill. 6/4



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."