Sport » Kézilabda

Világsztár nevét viseli az udvarhelyi kézisuli

Görbicz Anita kézilabda-suli indul Székelyudvarhelyen, vasárnap a Magyar Kupa döntőjének szünetében írták alá a megállapodást.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

gorbicz1
Fotók: Győri ETO KC
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. március 30., 15:25
0 hozzászólás. 

A vasárnapi Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa döntőjének szünetében Székelyudvarhely sportiskolája szakmai együttműködést írt alá a BL címvédő klubbal, amelyet Bakó Lajos, a sportiskola vezetője, és Kelecsényi Ernő, az ETO elnöke láttak el kézjegyükkel. A Székelyudvarhelyi Kézisuli Görbicz Anita nevét veszi fel.

„Az utóbbi években klubunk utánpótlásképzése messze túllépte már a város illetve a megye, sőt az ország határait is." – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke. „A csallóközi és a kozármislenyi példák azt mutatták, hogy érdemes tovább szélesíteni a szakmai együttműködések körét, és az ETO utánpótlásképzés módszertanát megosztani az arra fogékony utánpótlás bázisokkal.

Az együttműködéseink alapja, hogy edzőink átadják az ETO-nál kialakított utánpótlás képzési rendszer know how-ját, szakmai tudását, továbbá segítséget nyújtunk a csatlakozó egyesületeknek az anyagi forrásuk megteremtésében is. Cserébe az ETO utánpótlás bázisa növekszik, és az új, csatlakozó egyesületek legtehetségesebb játékosainak lehetősége nyílik a Győri Audi ETO Akadémiai képzésébe becsatlakozni." – mondta el az együttműködés lényegét a klubelnök az ETO honlapjának.

kelecsenyiesbakoBakó Lajos szerint nagy várakozással tekintenek az új időszakra: „Régóta keressük már az együttműködés módját az ETO-val, és óriási lehetőséget látunk a közös munkában. Székelyudvarhelyen nagy népszerűségnek örvend a kézilabda, a most induló suliban már közel 200 kézilabda-palántával kezdjük a munkát. Görbicz Anita nevét itt is mindenki ismeri, a kézilabda királynője hatalmas vonzerő lesz a kislányok számára." – számolt be a tervekről Bakó Lajos.

A Görbicz Anita Kézisuli a névadó világsztár és a székelyudvarhelyi egyesület hatéves növendékének kezdődobásával indult el jelképesen.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."