Sport » Kézilabda

Vékony előnyt szerzett az SzKC a visszavágóra

Habár helyenként nagyszerű játékot mutatott, nem sikerült jelentős előny kovácsolnia az SzKC-nak a lisszaboni revansra. Csak két gól van ide, pedig több lehetett volna.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkcbenfica4
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. április 12., 20:18
3 hozzászólás. 

Zsúfolásig telt a sportcsarnok a SL Benfica elleni elődöntőre, igazi európai hangulat volt a teremben – nagyszerű volt hallgatni a székely himnuszt az elején és jó volt látni azt is, hogy jól kezd a csapat, Rusia szerezte az első gólt. Azonban a portugálok is jól játszottak, látszott már az elején, hogy kiváló csapattal méri össze tudását az SzKC.

szkcbenfica1Nem tudtuk leszakítani a pirosmezeseket, mindegyre egyenlítettek ki, főleg a jobbszélsőjük, Antonio Areia és a jobbátlövőjük, Javier Fernandez Borragan lőtték a góljaikat, de a másik szélsőjük, Joao Pais is három gólt szerzett az első félidőben. Mehettünk volna sok gól előnnyel is pihenőre, de sokszor a kapufa fogott ki Mihalceáékon, több lövés is onnan vágódott vissza, hetest is hagytunk ki. Vezettünk ugyan négy góllal is a 27. percben, de egy lett közte a játékrész végére.

szkcbenfica2A másodikban nagyon beindult az SzKC, sorra dobták a gólokat a feketemezes játékosok, főleg Onyejekwe mattolta balszélről a kapusukat – annyira, hogy hat góllal is elhúzott a csapat, a közönség is lenyűgöző volt.

Sajnos nagyjából ekkorra ellőtte a puskaporát az udvarhelyi gárda, hiszen érthetetlen módon tíz percig egy gólt sem szerzett a csapat – ziccert, elhullatott labdát vétett gyakran, s hiába cserélgette Vlad Caba mindhárom hálóőrt, egyik sem tudott maradandót alkotni. Hagytunk ki hetest is a végjátékban, a Benfica pedig emberhátrányban is tudott gólt szerezni.

szkcbenfica3A végén két gól lett közte, ezzel nem feltétlenül lehetünk elégedettek, hiszen láthattuk, hogy milyen játékra képes a Benfica, nehéz lesz jövő héten egy kb. ugyanekkora sportcsarnokban játszani ellenük, s csak egy góllal szabadna kikapni.

A visszavágó vasárnap, április 19-én lesz Lisszabonban, a másik ágon a szintén portugál Braga együttese 25–18-ra legyőzte a norvég Stord Handballt, ez valószínűleg azt jelenti, hogy minimum egyik döntős portugál lesz. Reménykedjünk, hogy az SzKC lesz az ellenfele. Az a csapat, amely szerdán, április 15-én 18 órától még egy nagyon kemény hazai bajnokit is le kell játsszon a Tordai Potaissa otthonában.

Férfi kézilabda Challenge Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés

SZÉKELYUDVARHELYI KC–SL BENFICA 31–29 (16–15)

Székelyudvarhelyi Sportcsarnok, 1300 néző. Vezették: Erdoan Vitaku és Arsim Vitaku (koszovóiak)

SZKC: Tevzadze – Mihalcea 4, Majnov 3 (1), Rusia 8, Sipos 1, Stoilov, Onyejekwe 7. Csere: Szabó, Orbán Szilárd (kapusok), Kuzmanoski 3 (1), Tálas 1, Ramba 4. Vezetőedző: Vlad Caba.

BENFICA: Figueira Costa – Areia 8 (1), Fernandez Borragan 6, Pereira 3, Carneiro 3, Joao Pais 3, Moreno 2. Csere: Ferreira (kapus), Asier, Oliveira 1, Cavalcanti, Semedo 3, Valerio Goncalo, Pedroso. Vezetőedző: Carlos Cruz.

Az eredmény alakulása: 7. perc: 4–3, 19. p.: 10–10, 23. p.: 13–11, 36. p.: 19–18, 40. p.: 23–20, 45. p.: 27–21, 51. p.: 28–25.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc

Hétméteresek: 4/2 ill. 1/1

Mestermérleg

Vlad Caba, SzKC: – Nagy mérkőzés volt, igazi európai színvonalú találkozó. A Benfica nagyon jó fizikailag, minden poszton jól játszottak, különbözött az intenzitásuk, egyik percen lassabbak, máskor nagyon gyorsak voltak. A kapusaink sajnos nagyon gyengék voltak, összesen négy lövést hárítottak az egész meccsen. Mi három fronton játszunk idén, szerintem ez nagyon megerőltető. De győztünk és reméljük, hogy döntőbe jutunk. Gratulálok a csapatomnak a győzelemért és örülök, hogy évről-évre ilyen nagy csapatok jönnek hozzánk, mint a Benfica.

Mariano Ortega, Benfica (másodedző): – Nagyon kemény mérkőzés volt sok szempontból, az első félidőben elég sokat hibáztunk, valahogy nem találtuk az összhangot a játékosok között. A második félidőben már sokkal több jó periódusunk volt, a vége pedig nagyon nyitott volt, döntetlen is lehetett volna, illetve meg is nyerhettük volna a meccset.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mzolee
2015-04-13 08:45:03
Mult szerdan lejatszottak a Torda elleni meccset, ugy emlekszem.
Hajra SZKC!
avatar
zkatona
2015-04-13 09:38:35
Torda
Kedves mzolee, ez a bajnoki már a rájátszás első meccse lesz.
avatar
mzolee
2015-04-13 13:03:52
Ok, ezt nem tudtam, habar a cikk se rajatszast is.
Digi TV megharagudott a kezisekre? Van errol valami hir?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."