Sport » Kézilabda

Csúcsra juthat az SzKC

Nagyon nehéz hónapja következik az SzKC-nak, ha minden összejön, bajnok és Challenge Kupa-győztes is lehet. Szerdán nekifutnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-minaur
Hatalmas csaták várhatók. Fotó: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 05., 14:32
0 hozzászólás. 

Szerdán este háromnegyed hétkor az SzKC megkezdi történetének talán legnehezebb korszakát, első lépésben a Tordai Potaissa legyőzése kötelező az udvarhelyi sportolók számára. Sajnos az első meccsen a tordaiak győztek, így a szerdai, remélhetőleg győztes meccset a harmadik követi, csütörtökön este fél hétkor csap ismét össze a két csapat.

Amennyiben továbbjut, az SzKC már vasárnap megmérkőzik a Bukaresti CSM – Konstanca összecsapás továbbjutójával, így alig két napja lesz pihenésre a csapatnak. Sérüléssel szerencsére senki nem bajlódott az utóbbi időben, a válogatottakat kivéve majdnem két hetet pihenhetett a csapat – legalábbis nem játszott meccset, de az edzéseken dolgoztak keményen. A bajnokság a tervek szerint május végén érne véget, a döntő harmadik mérkőzése (amennyiben lesz), május 30-án lenne.

A román felnőttválogatottban a múlt hét végén három SZKC-játékos játszott, Chike Onyejekwe, Ionuț Ramba és Andrei Mihalcea kerültek be Aihan Omer keretébe. A csapat Lengyelországban egy barátságos tornán vett részt, kétszer kikapott, egyszer győzött: a házigazdáktól 27-24-re, Brazíliától 30-28-ra szenvedtek vereséget, Egyiptomot 28-21-re megverték, utóbbi találkozón Mihalcea három gólt szerzett. Szász András az ifiválogatott tagja volt, Franciaországban a házigazdákat verték meg 21-20-ra, Sota Tevzadze pedig hazája, Grúzia kapuját védte a Luxemburg elleni páros mérkőzésen (odahaza 17–16-ra győztek, idegenben 29–20-ra kikaptak).

szkcbenfica3

A Challenge Kupa két mérkőzésből álló döntőjének első meccse május 17-én, vasárnap lesz a portugál Braga otthonában, az SzKC honlapja szerint a visszavágót a Digi Sport közvetítené, de a tévéseknek 24-e felelne meg, a két csapat pedig a 23-i dátumban egyezett meg – ebben a kérdésben az európai szövetség dönt majd.

Pontosan egy hónap múlva igen fontos dátumot ünnepel az udvarhelyi kézilabdasport: 2005. június 5-én az ifjúsági 1-es fiúcsapat Medgyesen Bakó Lajos edző vezetésével megnyerte az országos bajnokságot. A professzionális kézilabdázás ezután kezdődött Székelyudvarhelyen, tulajdonképpen erre a csapatra épült kezdetben a Junior, majd Székelyudvarhelyi KC névre keresztelt együttes.

Tálas Huba, Ferenczi Botond, Andrei Mihalcea, valamint az Orbán-testvérek, Levente és Szilárd annak a csapatnak a tagjai voltak. A csapat első tíz évét (ebből csupán kettőt töltött a másodosztályban 2005 és 2007 között) minden bizonnyal megünnepli majd Székelyudvarhely, s ha mindezt a Nemzeti Liga és a Challenge Kupa megnyerésével is megfejelné, akkor kijelenthetnénk, hogy felért a csúcsra.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."