Sport » Kézilabda

Portugáliába ért az SzKC, vasárnap odavágó lesz Bragában

Jön a Challenge Kupa döntőjének első felvonása, hárman megsérültek az SzKC-ből, nem utaztak a csapattal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkcbenfica2
Vasárnap még nem dől el a finálé. Fotó: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 15., 11:21
1 hozzászólás. 

A pénteki nap az utazással telt az SzKC számára, a csapat és a stáb megérkezett Bragába. Az együttesből azonban három kézilabdázó hiányzik, a klub honlapja szerint Orbán Levente (részleges térdszalag-szakadás), Komporály Attila (hátsérülés) és Szász András (combizom-húzódás) nem ment Portugáliába, ők a néhány nappal ezelőtti, Konstanca elleni két bajnokin sérültek meg.

A Braga együttese Portugália egyk legrégebbi csapata, a portugál kézilabda élvonalában voltak-vannak. Igaz, egykor szebb napokat is megértek, hiszen 1994-ben BL-döntőt játszottak, a spanyol Santander azonban a két meccsen (akkoriban páros meccs volt a BL-döntő, mint manapság a Challenge Kupáé) utóbbiak voltak a jobbak, 45-43 lett az összesítés. Nem ez az első Challenge Kupa-döntőjük sem, tíz éve a svájci Thun-nal mérkőztek, de akkor is kikaptak összesítésben (29-24, 26-29).

ABC Braga

Tizenkétszer nyertek portugál bajnokságot, legutóbb 2007-ben, idén a Challenge Kupából az SzKC által búcsúztatott Benficával küzdenek a harmadik helyért. A portugál kupát viszont idén megnyerték, korábban tízszer tették meg ezt. Teca Gabriel Massuca személyében egy angolai idegenlégiósuk van, a többiek mind portugálok – az együttes a hazai mérkőzésein sárga mezben lép pályára.

A meccs vasárnap romániai idő szerint 20 órától kezdődik a 2500 férőhelyes Pavilhao Flavio Sa Leite-ben, a litván Vaidas Mazeika – Mindaugas Gatelis páros vezeti majd. A román Dolce Sport 2 sportcsatorna élőben közvetíti az összecsapást, Székelyudvarhelyen több vendéglátóipari egységben kivetítőn lehet nézni a találkozót.

A visszavágó egy hét múlva, május 24-én, pünkösdvasárnap 17 órától lesz a sportcsarnokban.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mzolee
2015-05-16 22:35:02
Hajra Udvarhely :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."