Sport » Kézilabda

Bemutatkozott az SzKC délszláv-légiója

Összegyűlt a keret, öt új sportolót mutattak be, de baj is van: a csapatot megbüntették és a polgármesteri hivatallal sem felhőtlen az SzKC viszonya.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkcsajtaj1
Mitar Markez, Vlad Caba, Milan Sajin, Petar Jokanivic és Goce Ojleski a sajtótájékoztatón
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. július 15., 13:58
2 hozzászólás. 

Ma délután az első edzéssel elkezdi a felkészülést az együttes a következő idényre, a klub székhelyén szerdán délben sajtótéjékoztatón mutatták be az újonnan érkezetteket. Vlad Caba vezetőedző hangsúlyozta, hogy az SzKC minden évben javít a játékán és ezt minőségi játékosokkal lehet megvalósítani.

„Az újonnan érkezettek mindannyian képzett, minőségi kézilabdázók, mind válogatottak" - mondta Caba, hozzátéve, hogy nem volt nehéz megszerezni őket, ami azt jelzi, hogy a klubunkat jól ismerik nemzetközi szinten, talán jobban is, mint gondolnánk. Az SzKC-től hat játékos távozott, öt érkezett, Vlad Caba szerint a keret erősítése befejeződött, de még szóba jöhet más játékos is a felkészülés folyamán.

szkcsajtaj2

Az eddig Katarban játszó, szerb nemzetiségű balátlövő, Milan Sajin (a katari válogatottban is szerepelt) sok jót hallott az SzKC csapatáról és az edzőről, mint mondta, utánanézett a csapatnak és úgy érzi, hogy jó játékos lesz belőle itt.

Mitar Markez jobbszélső (aki a jobbátlövő posztján is tud szerepelni) azt hangsúlyozta, hogy a Göppingen együttesével játszott már az SzKC ellen, reméli, hogy ismét sikerül megnyerni a Challenge Kupát a csapattal.

A boszniai szerb Petar Jokanovic kapus elmondása szerint egy napot sem gondolkodott, miután beszélt Vlad Cabával, beszélgetésük után néhány órával jelezte, hogy szívesen jön az SzKC-hoz. A macedón Goce Ojleski balszélső nagyon elégedett, a klubról sok jót hallott, ahol fejlődni tud – nem számít könnyű idényre, de jó lenne elérni a tavalyi eredményeket.

Az ifjúsági csapattól a felnőtt együttesbe került Csog Vencel is elmondta, örül, hogy ifistaként a nagycsapatban játszhat, de még egy évet az ifi együttesben is kézilabdázik majd.

Nem mind arany, ami fénylik

A sajtótájékoztatón Ladányi Kinga, az együttes gazdasági igazgatója elmondta, hogy bizonyos intézmények akadályokat gördítenek az SzKC elé, gondolt itt a polgármesteri hivatalra. Az SzKC naponta 8 és 12 óra között kívánt edzeni a városi stadionban, kérést tettek le, de a hivatalban konkrét programot kértek tőlük. „Folyamatos vitában vagyunk olyan dolgok miatt, amiket a város örömmel kellene biztosítson egy európai kupát nyert csapatnak" - mondta Ladányi Kinga.

Gondok vannak a sportcsarnokkal is, a klubot 2 500 euróra büntette az európai szakszövetség, mert nem volt biztonsági zóna a bíró asztal mögött és a pályán nem csak a kézilabdához használatos vonalak voltak, ugyanakkor az öltözők sem megfelelőek. „Amikor egy ilyen csapat jön ide, mint a Benfica, az a minimum, hogy szégyelljük magunkat" - jelentette ki Ladányi Kinga, majd hozzátette: „ez a város nem tud felzárkózni ennek a csapatnak ambícióihoz".

Jövő héten a BL-győztes Barcelona edzője, Xavi Pascual lesz az SzKC vendége, aki egy zárt kapus edzést tart majd az együttesnek – érdekesség, hogy nem a csapat hívta, hanem a szakember maga jelentkezett arra, hogy meglátogatná a SzKC-t.

A bajnokság augusztus utolsó előtti hétvégéjén kezdődik, az SzKC az újonc Ploiești vendégeként kezdi az új idényt, de addig a franciaországi Montpellierben erőnléti edzőtáborban vesznek részt, majd a boszniai Dobojban egy többcsapatos felkészülési tornán kézilabdáznak.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2015-07-16 06:28:54
Lássuk be...
A képlet egyszerű: A csapat fő támogatója Verestóy szenátor. A szenátor pár napja lekapta a vizes lepedőt rendesen Buntáról, aki a polgármester. Mivel Bunta a polgármester nem csoda, hogy gáncsoskodnak, hiszen olyan az aparátus, amilyen a vezér. Azon csodálkozok, hogy mit csinál BÁCS, a nagy sportbarát.
avatar
kisvirag1978
2015-07-16 08:59:50
mit csinál a nagy sportbarát
BÁCS az építési engedélyét magyarázza, nincs most ideje a sportra. :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."