Sport » Kézilabda

Higgadt játékkal vertük a bajnokot

Visszatért a Nemzeti Liga városunkba. A Székelyudvarhelyi KC nagyszerűen kezdett. Kettőből kettő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-baiamare01
fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. augusztus 27., 20:49
0 hozzászólás. 

Csütörtökön hat órától folytatódott a Nemzeti Liga a Székelyudvarhelyi KC számára. Rögtön a második fordulóban a tavalyi bajnok, Nagybányai Minaur látogatott hozzánk, aki az idényre többek között, a minket elhagyó Ionuț Rambával és a magyar válogatott szélsőjével Iváncsik Tamással erősített. Ne feledjük, veszteségeik is voltak, hiszen két klasszis irányítójuk is elhagyta a klubbot.

Nekünk továbbra is nélkülöznünk kellett, a Ploiești ellen is kimaradó Lazo Majnovot és Milan Szajint. Az udvarhelyiek a Szabó - Mihalcea, Markez, Tálas, Kuzmanovszki, Rusia, Onyejekwe kezdővel léptek pályára.

Mirar Markez végre az udvarhelyi közönség előtt is debütálhatott, a mellettem ülő néni, diszkréten meg is kérdezte, hogy ő ki. A bemutatkozás jól sikerült, hiszen egy betörésből ő szerezte meg a találkozó első gólját. A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, de aztán a nagybányaiaknak jött ki jobban a lépés, és sikerült három góllal elhúzniuk.

szkc-baiamare02

A remek védekezésüknek köszönhetően egy kicsit kiszorultak a mieink az ellenfél hatosáról, de nem kellett sokat várni és felszívták magukat a KC játékosai. Előbb kiegyenlítettek, majd Markez hetese révén a vezetést is megszerezték. Az első játékrész innen továbbra is kiegyensúlyozott maradt és 9-9-es döntetlennel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A második félidővel egy teljesen új, nyitott meccs kezdődött, de Iváncsik két góljával hamar lecsillapította a hazai szurkolótábort. A Székelyudvarhelyi KC-nak, kimondottan Tálas Hubának volt erre válasza és duplájával visszajöttünk a partiba. A negyvenötödik percben 13-13-as állást mutatott az eredményjelző, amikor Vlad Caba kikérte második idejét.

szkc-baiamare04

A KC játékosai új erőket tudtak mozgósítani, remek védekezésüknek és Szabó Levente bravúros teljesítményének köszönhetően három góllal is sikerült ellépniük, így Lars Walther, a Minaur dán mestere is jónak látta egy időkéréssel megtörni az udvarhelyiek sorozatát.

A rövid szünet viszont az udvarhelyieknek tett jobbat és egy Kuzmanoszki, illetve egy Onyejekwe találat után rögtön öt gólosra duzzadt az előny, ami többé-kevésbé a találkozó végéig kitartott. Szabó Levente a hajrában is parádézott és hergelte a társakat, így nem volt kérdés, hogy esetleg kicsúszhat a kezünkből a mérkőzés.

A maroknyi nagybányai szurkolót leszámítva, a komplett városi sportcsarnok egy emberként buzdította a Székelyudvarhelyi KC-t és a 22-18 arányban megnyert találkozó után a székely himnusszal éltették a játékosokat.

szkc-baiamare05

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón, Lars Walther és Szabó Levente is kiemelte agresszív védekezésünket, továbbá a dán kapitány nehezményezte, hogy nem sikerült játszatni a széleket és túlontúl arra koncentráltak, hogy a középső részen erőltessék a játékot. Vlad Caba elmondta, hogy a csapaton belüli nehézségek dacára is egy remek meccsnek sikeredett a mai rangadó és annak ellenére, hogy örül a sikernek, viccesen hozzátette, mi tudjuk a legjobban, hogy a rájátszás a legfontosabb szakasza a bajnokságnak.

szkc-baiamare06

A következő kiszállás egy újabb újonc, a Focșani otthonában lesz majd, akikről ugyan nem sokat tud a vezetőedző, természetesen nyerni akar csapatával, holott tudja, a kézilabdában minden meccs 0-0-ról indul.

Székelyudvarhelyi KC–Nagybányai Minaur 22–18 (9–9)

Gól: Markez 7 (3-at hetesből), Tálas 4, Rusia 3, Ojleszki, Kuzmanoszki, Onyejekwe 2–2, Csog 1, Mihalcea 1 (1).



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."