Sport » Kézilabda

Tartja a lépést, erős ellenfelet győzött le az SzKC

Izgalmas meccsen van túl az SzKC, begyűjtötte újabb három pontját, így a vonat robog tovább. Hárman válogatottak lehetnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc1
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. szeptember 21., 19:52
0 hozzászólás. 

Új, piros-fehér hálók kerültek a kapukra a játéktéren, s amíg ezt figyeltük, lassan-lassan megtelt a sportcsarnok, holott kezdés előtt pár perccel alig volt fél ház. Jól kezdett, agresszíven védekezett a fehér mezes SzKC a călărași-iak ellen, Szabó is jól védett, ám az első negyedóra végén 5-9-et mutatott az eredményjelző, Vlad Caba kénytelen volt időt kérni.

szkccalarasi2

Dobtunk egymás után három gólt (Markez, Mihalcea és Onyejekwe), aztán Sipos kiegyenlített és Szabó hetest védett. Ekkor lendült bele az SzKC, a játékrész végére pedig egygólos előnyünk lett, holott emberhátrányban is voltunk, de Kuzmanoski így is tudott gólt dobni. Onyejekwe irányítót játszott, Ojleskit pedig Csog váltotta még az első félidőben, a macedón szélső többször hibázott.

szkccalarasi3

Lazo Majnov továbbra sem épült fel sérüléséből, és úgy néz ki, hogy Milan Sajin nem tud az SzKC játékosa lenni, ugyanis a klub honlapja néhány napja azt közölte, hogy a Nemzetközi Kézilabda Szövetségnél eltiltott játékosként szerepel, miután Katarban két klubhoz írt alá.

A második játékrész a vendégek beállósának, Caralinak a mezgondjával kezdődött, az első játékrészben ugyanis az elszakadt. Szám nélküli trikót vett fel, de a bírók nem engedték így játszani, előbb a hátára improvizálták ragasztószalagból a 24-est, majd a mellére, végül mégis szám nélkül játszott, hiába tiltakozott a közönség.

szkccalarasi4

Szerencsére nem ebbe kellett kapaszkodnunk, mert közben jó játékot mutatott az udvarhelyi csapat, elsősorban Rusia volt elemében, átlövésből, illetve a védők közt betörve is fontos gólokat szerzett, sőt a vendégek egyik legjobbját, Șania Alint pimasz csellel küldte el, majd újból mattolta Iulian Andreit. Ez Aihan Omernél is időkérést jelentett, de ez sem használt, rövidesen már néggyel mentünk.

szkccalarsi5

A Harabagiu-Stănescu kettős sajnos nem mindig volt összhangban, főleg a végjátékra vesztették el a fonalat, de öt perccel a vége előtt hattal ment az SzKC, Orbán Szilárd is kapott néhány percnyi lehetőséget.

A vendégek igyekeztek, szereztek is néhány gólt, de egyenlíteni már nem volt esélyük, aztán az utolsó percben az emberhátrányban levő hazaiak csapatkapitánya visszafele futva hozzálegyintett a szabaddobáshoz készülő vendégek egyik játékosához, amire piros lap villant Harabagiu kezében.

szkccalarasi6

Gól ugyan nem lett belőle (akkor is eggyel nyertünk volna), mert Orbán kivédte a lövést, de füttykoncerttel zárult a megnyert meccs. Nyilván a nemtetszés a játékvezetőknek szólt, nem az SzKC csapatának – az együttes jutalma most is a székely himnusz volt.

A meccs utáni sajtótájékoztatón Goran Kuzmanoski cáfolta, hogy arcon ütötte volna a vendégcsapat játékosát (a bíró ezzel magyarázta a kiállítást), csupán – mint mondta – futás közben kézzel ért a mellkasához. Aihan Omer, aki a román válogatott szövetségi kapitánya is, megerősítette értesüléseinket, miszerint Szabó Levente is benne van a bővített keretben, a szakember Mihalceára és Onyejekwére is számít.

Az SzKC győzelme ellenére nem áll már az alapszakasz első helyén (a Bukaresti CSM-nek eggyel jobb a gólaránya), de zsinórban a hatodik bajnokiját nyerte. A következő találkozó szombaton 12 óra 45 perckor lesz a Zsilvásárhelyi Pandurii otthonában, a Digi Sport élőben közvetíti a találkozót.

Férfi Nemzeti Liga, 6. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–DUNĂREA CĂLĂRAȘI 29–27 (13–12)

Városi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Robert Harabagiu és Silviu Stănescu (Moreni)

SZKC: Szabó (12 védés, 24 kapott gól) – Mihalcea 6 (1), Markez 6 (1), Onyejekwe 3, Rusia 7, Ojleski 1, Tálas. Csere: Orbán Szilárd (1/3) – Kuzmanoski 5, Sipos 1, Csog, Szász. Vezetőedző: Vlad Caba.

CĂLĂRAȘI: Valeriu Erhan (8/17) – Gavrilioaia 5, Zakacsurin 2, Sabin Ignat 2, Nicolae Florin 1, Bulov 4, Carali 3. Csere: Iulian Andrei (4/12) – Șania 7, Gurkovszkij 1, Mitrea, Juzsbabenko, Mateaș Ghiță 2 (1), Marius Ignat. Vezetőedző: Aihan Omer

Az eredmény alakulása: 6. perc: 3–1, 13. p.: 5–7, 20. p.: 8–10, 27. p.: 12–11, 36. p.: 16–16, 47. p.: 23–20, 53. p.: 28–23, 57. p.: 29–23.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc

Hétméteresek: 2/2 ill. 2/1

MESTERMÉRLEG

Vlad Caba, SzKC: – Meg vagyok győződve arról, hogy Goran nem ütött oda, reméljük, hogy nem lesz következménye az esetnek. Eléggé improvizálnunk kell a belső hármasunkat illetően. Kiegyensúlyozott volt a játék, komolyan kellett venni az ellenfelet. Látványos volt a meccs, mi is sokat fejlődtünk meccsről meccsre, habár volt néhány könnyebb mérkőzésünk. Lehet, hogy télig egy-két játékossal kiegészülünk.

Aihan Omer, Călărași: – Szép, látványos meccs volt. Elejétől a végéig nagy harc volt, habár néha úgy tűnt, hogy Udvarhely megnyerte már a találkozót. Jó pillanataink is voltak, de nem tudok elmenni amellett, hogy kapussal szemben, egy az egyben hagytunk ki lehetőségeket. Javulunk meccsről meccsre, de sok tapasztalatlan játékosunk van, akik hétről hétre egyre jobbak lesznek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."