Sport » Kézilabda

Hősiesen harcolt az SzKC, de megszakadt a veretlenségi sorozata

Először kapott ki az idei bajnokságban a Székelyudvarhelyi KC. Komoly keretgondok vannak a csapatnál.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Szkc
Fotó: Archív (Sinka-Király Levente)
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. szeptember 26., 14:57
0 hozzászólás. 

Az eltiltott Kuzmanoski nem az egyedüli udvarhelyi hiányzó volt a szombat kora délutáni meccsen, hiszen Majnov még nem épült fel a sérüléséből, Rusia családi okok miatt kénytelen volt elutazni és kihagyni ezt a mérkőzést, aminek az elején alig néhány perc után Mihalcea is megsérült a bal térdén, nem tudta folytatni. Ennek ellenére meglepően jól kezdett a tartalékos SzKC, 5-1-re húzott el a 10. percben, sehol sem voltak a hazaiak. Aztán mégis felzárkóztak, kaptunk három gólt zsinórban, Păunică egy elszórt labdát követően ki is egyenlített. Hősiesen játszott az SzKC, holott csupán két cserelehetősége volt a mezőnyben, a hazaiak egyre jobban nyomtak, de csak emberelőnyben tudtak csak elhúzni két góllal a játékrész végén. Azelőtt a padról beszálló Jokanovics nagyszerű mozdulattal hárította Nistor hetesét.

A belső hármasunk folyamatosan változott, a játékosok azonban nem a megszokott posztjaikon kézilabdáztak és a második félidő elején egyszerűen elfogytak. Négy gól jött még rá, az SzKC kilenc perc után tudta megszerezni az első találatát a játékrészben, utána már bátrabban játszott, Onyejekwe és Markez is átlövésből voltak eredményesek. Eddig tartott a puskapor, habár dicséretére legyen mondva és írva, a csapat egy percig sem adta fel, megküzdött minden labdáért. A 45. perc környékén azonban ismét erőre kapott a hazai gárda és megint hat volt közte. Caba hét mezőnyjátékosra váltott, ez be is jött elsőre, hiszen szereztünk is két gólt Sipos és Kónya révén, de két labdavesztésnél az üres kapunkba ugyanannyit dobtak Chiruțék is, akik végül négy góllal gyűrték le az SzKC-t.

Nagy játékot nem mutattak ők sem, sokat hibáztak, a négy kiesett alapemberünk hiánya nagyon látszott: amennyiben ma pályán vannak, játszi könnyedséggel győzzük le őket. A „mi lett volna ha" vagy a „mi lehetett volna ha" azonban most nem releváns, sajnos főzni abból kell, ami van, Vlad Cabának pedig ma nyolc mezőnyjátékos állt rendelkezésére.

Veretlenségi sorozatunk a zsilvásárhelyi mérkőzéssel megszakadt és a klub – mint ahogy Vlad Caba legutóbbi sajtótájékoztatóján utalt is rá – minden bizonnyal egy-két új játékos után kell nézzen, mert hanem elindulhat a lejtőn lefelé. A következő fordulóban a Resicabányai Adrian Petrea HC látogat az SzKC oroszlánbarlangjába, a találkozó valószínűleg hétfőn délután lesz, mert a hét végén az Őszi Vásárt tartják a sportcsarnokban.

Férfi Nemzeti Liga, 7. forduló

ZSILVÁSÁRHELYI ENERGIA PANDURII – SZÉKELYUDVARHELYI KC 26–22 (12–10)

Zsilvásárhelyi Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Adrian Georgescu és Mihai Moldoveanu (Konstanca)

ENERGIA PANDURII: Șelaru (1 védés, 7 kapott gól) – Mledenciu, Chiruț 8, Țuțu 4, Păunică 4, Șoldănescu, Iancu 1. Csere: Bucătaru (7/12), Țenghea (1/3) – Bogdan Mănescu 1, Nistor 3, Tîrzioru 3, Giotoiu 2, Enache, Dediu. Vezetőedző: Sorin Bîrză.

SZKC: Szabó (6/11) – Mihalcea, Markez 10 (2-őt hetesből), Onyejekwe 3, Ojleski 2, Tálas 1, Szász 1. Csere: Jokanovic (1/3), Orbán Szilárd (5/10) – Sipos 4, Csog, Kónya 1. Vezetőedző: Vlad Caba.

Az eredmény alakulása: 8. perc: 1–4, 14. p.: 4–5, 17. p.: 6–6, 21. p.: 9–8, 36. p.: 15–10, 47. p.: 20–14, 51. p.: 22–16, 58. p.: 26–21.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc

Hétméteresek: 1/0 ill. 2/2



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."