Sport » Kézilabda

A hajrában gyűrte le ellenfelét az SzKC

Nehezen, de sikerült legyőzni az újonc együttest, Tálas Huba kiemelkedőt nyújtott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkcresica1
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. október 04., 22:29
0 hozzászólás. 

Tevzadzét taps, Ioan Stant fújolás fogadta a csapatok bemutatásánál, a vendég resicaiakat húszfős szurkolótábor is elkísérte. A szörénységiek csapatának az egykori válogatott és a Pick Szegedben szép éveket lehúzó Adrian Petrea nemcsak a névadója, hanem a vezetőedzője is, az anyagi problémák miatt megszűnt egykori csapat romjain Petrea egy főtámogatóval, önkormányzati támogatással épített új csapatot. Segédedzője egykori csapattársa, Eremia Pîrîianu, s habár újoncnak számít a másodosztályt megnyert együttes, Rohozneanu, Dospinescu, Stan vagy Vaidasigan ismert és tapasztalt kézilabdázóknak számítanak, akárcsak a tavaly még nálunk védő Tevzadze, aki főleg az első félidőben mutatott be pár jó védést. 

szkcresica2A meccs egy gyors csörtével kezdődött, Tálas az első gólja után hamar a padon találta magát két percre egy ütésért, de beállósunk ezt leszámítva kitűnően teljesített az egész meccsen: több hetest is kiharcolt, látványos gólokat szerzett. Még jobbátlövőt is játszott, mert Majnov erre a meccsre sem épült fel, illetve Mihalcea sem került a keretbe, nem jött még rendbe a múlt héten megsérült térde.

szkcresica3Mégis fegyelmezetten, jól védekezett az SzKC, Onyejekwe és Sipos tudták tartani Stant, a vendégek óriását, Szabó is jól védett, gólokat távolról alig kapott. Támadásban is eredményes volt a fekete mezes hazai csapat, emberhátrányban, vészkapussal is jól működött a gépezet, három góllal vezettünk harminc perc után. A félidő utolsó percében Bahan odaütött Rusiának, egyből piros lapot kapott – ezt a vendégek mestere még a második félidő elején is vitatta az egyébként jól bíráskodó Stark-Ștefen kettősnél.

Az SzKC jól kezdte a második részt is, ám nem így folytatta, Onyejekwe hiába dobott három gólt egymás után, kaptunk is közben, a védekezés már nem volt olyan jó, mintha fáradt volna az SzKC, a játékrész közepén kiegyenlítettek a vendégek. Vlad Caba időt kért, változtatott a felálláson és meglett az eredmény is, a végjátékban nagyon feljött az udvarhelyi csapat. Markez nagyon fontos gólt lőtt, majd Tálas is rátett egy lapáttal, ráadásul az 55. percben a beálló Jokanovic egy hetest is kivédett, a vendégek nyitott védekezését pedig átjátszottuk emberhátrányban is.

szkcresica4Fontos győzelmet aratott az SzKC két alapembere nélkül, továbbra is második helyen áll az alapszakaszban, a következő mérkőzése október 15-én csütörtökön 18 órától lesz a Dinamo otthonában. Sipos Lóránt másodedző a mérkőzést követő sajtótájkoztatón portálunk kérdésére megerősítette, hogy a klub vezetősége tárgyal néhány játékossal, így hamarosan új játékos(oka)t mutathat be a klub.

Férfi Nemzeti Liga, 8. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–RESICABÁNYAI ADRIAN PETREA HC 23–19 (11–8)

Városi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Bogdan Stark és Romeo Ștefan (Bukarest)

SZKC: Szabó (7 védés, 14 kapott gól) – Markez 5 (2), Onyejekwe 5, Kuzmanoski 2, Ojleski 2 (1), Sipos 1, Tálas 5. Csere: Orbán Szilárd (3/3), Jokanovic (1/2) – Szász, Rusia, Kónya 1, Csog. Vezetőedző: Vlad Caba.

RESICA: Tevzadze (10/22) – Lela 7, Stan 1, Rohozneanu, Vaidasigan 2 (1), Ignat 2, Huță 4. Csere: Drăghici (1/1) – Dospinescu, Bahan 1, Trifkovic 2, Popovici, Sztarcsenko, Rugaci. Vezetőedző: Adrian Petrea.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 1–1, 13. p.: 4–3, 21. p.: 7–5, 25. p.: 9–5, 35. p.: 13–9, 47. p.: 17–17, 50. p.: 18–17, 55. p.: 21–17.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/3 ill. 2/1

MESTERMÉRLEG

Sipos Lóránt, másodedző, SzKC: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a resicaiak minden labdáért küzdöttek, 3-4 gólról is visszajöttek. Az első félidőben azért nem vezettünk még többel, mert kihagytunk néhány helyzetet. Nagyon nehéz időszakban vagyunk, több sérültünk is van, nehezen épülnek fel. Minden egyes ember nagyon sokat számít.

Adrian Petrea, Resicabánya: – Tudtuk, hogy egy jól felkészült csapat Udvarhely, de az utolsó pillanatig reménykedtem, hogy jó eredményt érünk el. Mi jól kezdtük a bajnokságot, de már vannak sérültjeink. A célkitűzésünk az, hogy az első tíz hely egyikén végezzünk, szerintem erre van esélyünk.

A 8. forduló további eredményei: Tordai Potaissa–Dinamo 32–32, Bukaresti CSM–Zsilvásárhelyi Pandurii 30–22, Steaua–Dunărea Călăraşi 33–27, Temesvár–Galaci Danubius 41–21, CSM Ploieşti–Vaslui 33–26. A Nagybányai Minaur–CSM Focşani találkozót szerdán játsszák. .



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."