Sport » Kézilabda

Fejet hajtott az SzKC a Dinamo előtt

Kitűnő második félidőt produkált az SzKC, de elveszítette a bukaresti találkozót. Bogunovic bemutatkozott, nem volt rossz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkcresica3
Fotó: Sinka-Király Levente / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. október 15., 18:55
0 hozzászólás. 

Az első percekben az látszott, hogy alárendelt szerepet játszik az SzKC a Dinamo elleni csütörtök esti mérkőzésen, hiszen több hiányzója is volt az udvarhelyi csapatnak, s ezt tetézte az is, hogy támadásban sem volt jó. A tizedik percben időt kért Vlad Caba, beküldte az újonnan igazolt Bogunovicot, Markez ment jobbszélre és Onyejekwe lett az irányító – Caba ugyanúgy kénytelen volt kísérletezni, mint az elmúlt meccseken.

Chike harcolt, vitte a hátán a csapatot, de ez nem volt elég, mert sokat lőttünk pontatlanul, főleg középre, s ezzel csak a hazaiak kapusának, Irimușnak a statisztikáját javítottuk. A 20. percben Ragot cunderrel verte a néhány fontos labdát kivédő Szabót, majd Bogunovic elemi erővel bombázott a felsőbe – a horvát átlövőnek remélhetőleg ez lesz a védjegye, iszonyatos gólokat tud lőni távolról. Markez azonban nem bírt Irimuș-sal, a Dinamo kapusa a hétméteresét és a kipattanó utáni lövését is védte. A játékrész végén aztán megélénkült az SzKC játéka, mintha jelezte volna, hogy egyáltalán nincs semmi veszve.

Térfélcsere után fantasztikus játékot mutatott az SzKC – a Dinamo talán elkönyvelte, hogy harminc perc után megvan a meccs, de ezt mi nem így gondoltuk. Caba a hét mezőnyjátékos mellett döntött, a kapunkat üresen hagyva nagyon jól sikerült kijátszani a hazaiak védelmét, illetve Bogunovic egyre-másra zúdította a bődületes bombákat Irimuș, majd Grigoraș kapujába, egészen addig, hogy kiegyenlítettünk tíz perc alatt! Sőt Sipos piros lapja (2+2 percet kapott szabálytalanságért és reklamálásért, de az első félidőből is volt egy kiállítása) után, emberhátrányban is sikerült ugyanez Tálas szép gólja révén.

Volt tűz a fiúkban, de a sérült csapattársak hiánya ekkor mutatkozott meg: ha lett volna még 2-3 hadra fogható kézilabdázónk, simán, négy-öt góllal nyerjük ezt a meccset is. Nem így történt, Bogunovic hiába dobott összesen kilenc gólt, Orbán hiába hárított több labdát is, a hazaiak frissebbek voltak és néhány gólos előnyüket megőrizve (mi már kapkodtunk a végén), a végjátékot uralva megérdemelten nyerték a találkozót.

A csapat következő találkozója hétfőn, október 19-én 18 órától lesz a Tordai Potaissa otthonában. A televízió által is közvetített mérkőzést a konstancai Adrian Georgescu - Mihai Moldoveanu páros vezeti majd. A következő hazai meccs október 25.-én, vasárnap délben 11 óra 30-kor kezdődik a sportcsarnokban a Bukaresti CSM ellen.

Férfi Nemzeti Liga, 9. forduló

BUKARESTI DINAMO – SZÉKELYUDVARHELYI KC 30–26 (14–8)

Bukarest, Dinamo Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Sebastian Mârza - Cristian Nedelea (Kolozsvár)

DINAMO: Irimuș (13védés, 16 kapott gól) – Asoltanei 5 (1-et hetesből), Ragot 8 (1), Diaw 1, Vrankovic 4, Flavius Cîmpan, Mousawi 1. Csere: Makaria (0/1), Grigoraș (3/9) – Șandru 5, Mocanu 3, Zulfic 1, Băluț 2. Vezetőedző: Eliodor Voica.

SZKC: Szabó (4/15) – Markez 3, Onyejekwe 3, Kuzmanoski 1, Ojleski 5 (4), Tálas 4, Sipos 1. Csere: Orbán Szilárd (4/10), Jokanovic (1/5) – Bogunovic 9 (2), Szász, Csog. Vezetőedző: Vlad Caba.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 3–1, 14. p.: 6–2, 19. p.: 8–4, 27. p.: 13–6, 34. p.: 14–10, 37. p.: 15–13, 40. p.: 16–16, 49. p.: 21–19, 53. p.: 25–21.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc

Hétméteresek: 2/2 ill. 8/6


címkék: SzKC Bogunovic Dinamo

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."