Sport » Kézilabda

Tordán szenvedte el harmadik vereségét a megfogyatkozott SzKC

Most sem sikerült a három pontot elhozni, pedig még vezetett is a második játékrészben a továbbra is kevés játékossal rendelkező SzKC.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

AdomnicaiCristian
Adomnicăi csapata legjobbja volt. Fotók: Facebook.com/Potaissa Turda
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. október 19., 19:23
1 hozzászólás. 

A tordaiak jól indították a meccset a telt házas iskolai sportcsarnokban, az SzKC tetemes előnyt ajándékozott ellenfelének, aki – mint ahogy emlékszünk – tavasszal a legjobb négy közé jutástól ütötte el az udvarhelyieket. Négyen (Rusia, Mihalcea, Majnov és Kónya) most is hiányoztak az SzKC-ból, így továbbra is az utóbbi hetekben megszokott improvizált csapatfelállással küzdött a Caba-legénység. A hazaiak nyitottan, jól védekeztek, több labdát megszereztek, az egykor Udvarhelyen játszó Adomnicăi sziporkázott, nagy gólokat lőtt és csodálatos passzokat adott.

A félidő közepén mégis megkapaszkodott az SzKC, jött egy hatperces tordai gólcsend, a Szabó helyett beálló Orbán is fogott két labdát, időt is kért a tordaiak edzője. Szász gyönyörű cunderrel verte át Varót, aki a magyar Pallagot váltotta a kapuban – utóbbi nyáron igazolt Tordára, akárcsak a fehérorosz Nizaura és az orosz Grigorjev. Sokat cseréltek a sárga mezesek, mert van játékosanyaguk, amiből lehet gazdálkodni.

tordaszkc1

Emberhátrányban zártuk a félidőt, Orbán védésével, és azzal is kezdtük a másodikat – annyira feljavult az SzKC játéka, hogy a 37. percben Markez kiegyenlített, majd a vezetést is megszerezte! Azonban visszavették a vezetést, a most is jól játszó Bogunovic néha pontatlan volt, majd Varó kivédte Markez hetesét. Nem tudott kibontakozni az SzKC, a hazaiak frissebbnek tűntek, az utolsó tíz percnek már háromgólos előnnyel mehettek neki, majd öttel is elhúztak. Szabó kivédte Adomnicăi hetesét, majd Onyejekwe átlövésből volt eredményes az 53. percben, de ez volt az utolsó gólunk: a hátralevő percekben Varó védett, Bogunovic kapufát lőtt, Torda végül néggyel gyűrte le az SzKC-t.

Vasárnap délben fél tizenkettőkor az SzKC az éllovas Bukaresti CSM-t fogadja, a Digi Sport által közvetített mérkőzést Marcel Sas és Marius Pintea vezetik majd. Nagyon kell a három pont a hazaiaknak, hogy ne szakadjanak le az élbolytól.

Férfi Kézilabda Nemzeti Liga, 10. forduló

TORDAI POTAISSA – SZÉKELYUDVARHELYI KC 27–23 (15–13)

Torda, Gheorghe Barițiu Gimnázium sportterme, 800 néző. Vezette: Adrian Georgescu és Mihai Moldoveanu (Konstanca)

POTAISSA: Pallag (4 védés, 13 gól) – Thalmaier 2, Adomnicăi 6 (1), Rotaru 3, Cîntec 2, Răzvan Pavel 3, Savic. Csere: Varó (10/10), Lazăr 2, Ștef, Amihăesi 4, Niazura 1, Grigorjev 3, Suciu 1. Vezetődző: Horațiu Gal.

SZKC: Szabó (3/8) – Markez 5, Onyejekwe 4, Kuzmanoski 2, Ojleski 2 (1), Tálas 1, Sipos. Csere: Orbán Szilárd (7/17), Jokanovic (0/2) – Bogunovic 7 (2), Szász 2. Vezetőedző: Vlad Caba.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 3–0, 14. p.: 10–5, 19. p.: 11–7, 27. p.: 14–11, 34. p.: 16–14, 37. p.: 17–18, 43. p.: 21–19, 52. p.: 25–20, 57. p.: 26–23.

Kiállítások: 0, ill. 4 perc

Hétméteresek: 2/1 ill. 5/3


címkék: Torda SzKC Bogunovic

1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2015-10-20 08:34:48
Ha minden igaz, felbomlik a HCM.
Kezeket a zsebbe és "fel kell tankolni" játékosokból. Ilyen sovány kerettel, csoda, hogy ennyire is megy a szekér.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."