Sport » Kézilabda

Udvarhelyen lőtte magát az élre a CSM

Elszenvedte első hazai vereségét is az SzKC vasárnap délben. Majnovot műteni kell.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-csm3
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. október 25., 16:33
0 hozzászólás. 

Nagyon jól kezdett a vendégcsapat, három góllal nyitott, az SzKC pedig Ionuț Iancu kapust tette naggyá az első percektől. A nyáron jelentősen megerősödött fővárosi csapat (az addig Konstancán dolgozó edzői stáb néhány játékost is magával vitt a CSM-hez) uralta az első perceket, egyenlíteni még tudott az SzKC, de csak a félidő végén egy fél percre tudott vezetést is szerezni. Nagyon sok labdát elszórt az SzKC, a hazai pályán is bemutatkozó Bogunovic sem volt mindig pontos, sokat kapkodott a csapat. A horvát átlövő volt az egyetlen a posztján, a csapat sérültjei még mindig nem gyógyultak fel.

szkc-csm4A tűz azonban benne volt a fiúkban, a közönség is mindent megtett a jó eredményért. A Sas-Pintea páros néha hibázott, magára haragítva a közönséget, de az első félidő végén két perces kiállítást kapott a vendégek folyamatosan provokáló másodedzője, a szerb Marko Isakovic. Az elmúlt években is ezt tette a konstancaiak kispadján, most egy játékos állt ki helyette. Sajnos Bogunovic beszédért küldték ki, Markezt pedig azért, mert szándékosan lábbal ért a labdához – füttykoncerttel és egygólos vendégvezetéssel ért véget az első félidő.

szkc-csm2Kettős emberhátrányban kezdtünk, kaptunk is, dobtunk is gólt, a feszültség is nőttön nőtt a csarnokban, mind a pályán, mind pedig a lelátón. Az SzKC többször is egyenlített, de vezetést nem tudott szerezni, habár órási ziccereket hagyott ki Markez és Onyejekwe révén – nemcsak Iancu védett fantasztikus formában, hanem a hazaiak sem voltak pontosak. Bogunovic a csapat fotósát is eltalálta egyszer, sajnos az a lövés is mellé ment a 46. percben...

Nagyon kiélezett véghajrát játszott a két csapat, az utolsó két percben már a közönség sem bírta ülve. Döntetlen állásnál öt az öt ellen harcolt a két együttes, Bogunovic lövését blokkolták, majd időkérés után Novanc volt eredményes. Vészkapussal támadott az SzKC, azonban a bevetődő Kuzmanoski lövését kivédte Iancu, így a fővárosiak nyertek egy góllal. A Dinamotól elszenvedett vereség után nagyon jól jött ez a három pont nekik, ismét élre álltak.

szkc-csm1A bajnokságban három hetes szünet jön, a következő fordulóban a Steauánál játszik az SzKC, addig a válogatott csapat (amibe Onyejekwe és Tálas kapott meghívót Udvarhelyről) két vb-selejtezőt játszik. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy Majnov lábát műteni kell, legközelebb februárban játszhat, Mihalcea a következő meccsen már ott lehet. A klub a CSM vezetőségével együtt kérni fogja, hogy a november 27-ig tartó átigazolási időszakot hosszabbítsa meg a szövetség, hogy az európai játékospiacon a téli szünetben tudjon játékosok után nézni.

Férfi Kézilabda Nemzeti Liga, 11. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–BUKARESTI CSM 27–28 (14–15)

Városi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Marcel Sas (Margitta) és Marius Pintea (Kolozsvár)

SZKC: Szabó (3 védés, 14 kapott gól) – Markez 11 (6), Bogunovic 6, Kuzmanoski 1, Onyejekwe 4, Sipos, Tálas 1. Csere: Orbán Szilárd (7/14) – Szász 2, Ojleski 2. Vezetőedző: Vlad Caba.

CSM: Iancu (14/24) – Simovic 3, Humet 6, Militaru, Șomlea 1, Negru 5 (2), Stamate 2. Csere: Blazevic (0/3) – Marijanac 2, Novanc 1, Milosevic 8, Pătru. Vezetőedző: Zvonko Sundovski.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 0–3, 12. p.: 6–7, 17. p.: 8–8, 26. p.: 13–12, 33. p.: 15–16, 42. p.: 18–19, 52. p.: 22–23, 55. p.: 25–25.

Kiállítások: 12, ill. 14 perc

Hétméteresek: 6/6 ill. 2/2

MESTERMÉRLEG

Vlad Caba, SzKC: – Erős kerete van a CSM-nek, mind az átlövők, mind a beállósok terén, a kapusuk is nagyszerű napot fogott ki. Nem volt gyenge pont a csapatban. Idehaza kellemetlen a vereség, még akkor is, ha ők idén az aranyéremért játszanak, Mindent megtettünk a győzelemért ma, de a hibák benne vannak a sportban. A végén nyerhettünk volna, de nekik volt nagyobb szerencséjük. Ma vesztettünk, de a csapatszellemben nyertünk, ezt a közönség is megértette.

Zvonko Sundovski, CSM: – Itt Udvarhelyen mindig nagyon jó a csapat, de most a sérülések miatt nehéz helyzetben vannak. Tudtuk ezt és az utolsó, vesztes meccsünk után ez nagyon fontos volt. A fiúk figyeltek az edzéseken és a taktikai értekezleten, nagyon boldog vagyok, hogy nyerni tudtunk itt. A meccs nem volt látványos, hanem kiegyensúlyozott, de el tudtunk vinni három pontot. Szerencsénk is volt, de erőnk is az utolsó percekben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."