Sport » Kézilabda

Rusia ismét elemében volt, de nem tudott gólarányt javítani az SzKC

Öt góllal verte a kiesőjelöltet a kézilabdacsapat, simán behúzta a meccset. Három mezőnyjátékos volt a kispadon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

1
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. december 12., 23:22
0 hozzászólás. 

Habár Milan Sajin is bemelegített az SzKC-nál, a Foksány elleni találkozón azonban mégsem játszott – a szerb átlövő eltiltását ugyanis feloldották, napok kérdése a leigazolása, de még nem sikerült pontot tenni az ügy végére. Habár a szövetség fegyelmi bizottsága csak kedden ül le tárgyalni a Nagybánya elleni találkozón történteket, Cristian Ghiță ezen a meccsen nem játszott, így ha eltiltják is, már ott lehet a következő bajnokin. Goce Ojleski játszott, a klub abban bízik, hogy figyelmeztetést, esetleg pénzbírságot kap.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött (néhány napja elhunyt Gheorghe Gruia, minden idők legnagyobb román kézilabdázója), a 13. helyen álló vendégek ellen egy eddig még nem látott szerelésben, világoszöld mezben és nadrágban lépett pályára a csapat és első perctől magához ragadta a kezdeményezést.

2Egy percig sem volt kétséges a győztes kiléte, a játékvezetők is keveset hibáztak. Az SzKC viszont elég sokat, s a lelkesen játszó újonc csapat ezt sűrűn ki is használta, edzőjük pedig olyan idegállapotban követte a meccset, annyiszor pörölt a játékvezetőkkel és a megfigyelővel, hogy a nézők is többször kifütyülték, lehurrogták.

A második játékrészben élénkebb volt a játék, de kapusaink sajnos nem teljesítettek jól, a játékvezetők is sokszor küldtek ki 2-2 percre mezőnyjátékost. Voltak nagyon szép jelenetek – az első félidőben Erőss Attila, a másodikban Mihalcea is betalált kínai figurából.

3A meccs legkomikusabb jelenete pedig az volt, amikor a védekező Sipos Adrián a karján métereket vitte a vele egyáltalán nem egy súlycsoportba tartozó Rotaru Silviut – a jelenet simán belefért volna az Eurosport Watts című, vicces sportjeleneteket bemutató műsorába, a közönség is egy emberként nevetett fel. Az utolsó két percre beállt a sérüléséből visszatért Kónya Hunor is.

4A kötelező győzelmet megszerezte az SzKC, de kemény hétnek néz elébe. Ami a sérülteket illeti, Szász Andrást műteni kell, egy hónap kihagyás vár rá. A szintén megműtött Majnov januárban térhet vissza, Csog Vencel karja is gyógyul. Kedden Vasluiban bajnoki meccs lesz (az időpont egyelőre nem ismert, de az igen, hogy nem lesz tévés közvetítés, majd csütörtökön a Temesvári Poli elleni Román Kupa-nyolcaddöntő (ezen az egy meccsen dől el a továbbjutás) lesz az utolsó hazai mérkőzés ebben az idényben.

Férfi Kézilabda Nemzeti Liga, 16. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–FOKSÁNYI CSM 33–28 (17–12)

Városi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezették: Lucian Cruceru és Florin Rădulescu (Szörényvár)

SZKC: Szabó (7 védés, 19 kapott gól) – Mihalcea 6 (2), Markez 8 (2), Kuzmanoski 3, Rusia 6, Ojleski 7 (2), Sipos 3. Csere: Jokanovic (1/3),Orbán Szilárd (0/3) – Tálas 1, Onyejekwe 2, Kónya. Vezetőedző: Vlad Caba.

CSM: Rusu (2/8) – Miroiu 1, Erőss 8 (1), Rotaru 2, Cadar 8 (5), Mocanu 1, Gramatic 1. Csere: Ungureanu (0/2), Marocico (2/7), Cloșca (3/16) – Ragea 1, Smeu 2, Voinea, Nelu, Popa 2, Năstăsie 2. Vezetőedző: Ciobotariu Viorel.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 3–2, 8. p.: 6–3, 15. p.: 9–6, 25. p.: 15–9, 35. p.: 21–14, 44. p.: 25–21, 53. p.: 30–24.

Kiállítások: 10, ill. 16 perc

Hétméteresek: 6/5 ill. 6/6

MESTERMÉRLEG

Ciobotariu Viorel, CSM: Erős csapattal játszottunk, az utolsó két fordulóra megpróbáltuk összeszedni magunkat, hogy elkerüljük a kiesést. Jó meccs volt, elégedett voltam a csapatommal.

Sipos Lóránt másodedző, SzKC: Csak annyira erőltette meg magát ez a csapat, amennyire kellett a három ponthoz. Három nap múlva Vasluiban bajnokit, majd 48 órával azt követően már idehaza Temesvárral játszunk kupameccset. A srácok tartják a ritmust, minden ember nagyon számít, teljesen megváltozik a csapat stílusa, ha van átlövő, ma nagyon fontos volt Rusia játéka.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."