Sport » Kézilabda

Az SzKC nélkül rendezik idén a Final Fourt

A Román Kupa négyes döntőjébe jutás volt a cél az év első tétmérkőzésén. Nem sikerült az SzKC-nak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc konstanca9
Fotók. Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. január 30., 22:46
0 hozzászólás. 

A romániai férfi kézilabdát évekig uraló Konstancai HC kerete néhány játékost, illetve az edzői stábot (a Sundovski–Isakovic páros most a Bukaresti CSM-nél dolgozik) leszámítva nagyjából egyben maradt, és lóhosszal vezeti a másodosztályt. A csődbe jutott klub helyet újat neveztek be a bajnokságba, s bizony a Buricea, Toma, Cutura, Rakcevic, Angelovski, Vujadinovic sorral nem sokan tudnák tartani a lépést az első osztályban sem. A horvát és szerb, valamint nagyon tapasztalt román játékosokból álló együttes ezzel a kerettel jövőben ismét a bajnoki címért harcolhat. Idén pedig a Román Kupa is övék lehet, hiszen a Tordai Potaissa után az SzKC lett a következő áldozatuk.

szkc konstanca5Keretükkel együtt sportszerűtlenségi megnyilvánulásaik is a régiek maradtak: mindjárt a meccs elején Angelovski ütötte arcon Mihalceát, pár perc múlva az egész csapatuk ráfutott az egyik játékvezetőre. Addig viszont az első három löketünket védte Rudi Stănescu: túl a negyvenen még mindig nagy formában van a tengerpartiak mackó-kinézetű kapusa.

szkc konstanca7Vlad Caba időt is kért tíz perc után, de továbbra sem ment az SzKC-nak, a provokációkra is válaszoltak a mieink, Kuzmanoski úgy leütötte Vujadinovicot, hogy a szerb szélsőt alig tudták összeszedni. Mondjuk úgy is gólt dobott a nem túl jó napot kifogó Szabónak. A védelemből nagyon hiányzott a sérült Sipos, de Lazo Majnov is csak a padra került, nem lépett pályára a macedón. Honfitársa, Ojleski még nem érkezett vissza az Eb-ről, ahol Macedónia a 11. helyen végzett, balszélsőnk összesen négy gólt szerzett a tornán.

szkc konstanca3A játékrész vége előtt aztán megemberelte magát az SzKC, és megmutatta, hogy ha rákapcsol, fel tud állni: a 22. percben Markez fordulatból egyenlített, majd kontrából Csog vezetést szerzett, Rusia találatával már kettő volt ide. Sajnos nem lett három, mert Mihalcea a kapufára csavart, a következő támadást pedig góllal fejezte be Konstanca. Mégis kettő lett a vége, mert Markez indítása megtalálta az elöl tartózkodó Mihalceát, aki nem kegyelmezett.

A második félidőt jobb lenne elfelejteni, mert rémálommal ért fel. Eleinte még tartottuk a lépést, de gyerekes hibák miatt elszórakoztuk az előnyt, pár perc alatt kiegyenlítettek Cuturáék, s onnantól kezdve nem volt megállás. Hiába cserélt kapust Vlad Caba (a 37. perctől Orbán Szilárd védett, Jokanovic csak egy hetesre jött be), hiába változtatott a taktikán, semmi nem jött össze.

szkc konstanca6A 40. percben edzőnk a harmadik időkérést is kihasználta, de ekkor már a Mit csináltok, fiúk?! kérdés is elhangzott a lelátón. Egyszerűen nem volt kiút, nem tudtunk fogást találni a vendégeken, akik hattal is elléptek a 48. percben.

Mihalcea lezúzta Cuturát, két percet kapott, de a játékosok így is összefutottak egy kis kakaskodásra két perc múlva. Hét mezőnyjátékossal támadt az SzKC, néhány gólt sikerült szereznie, de a konstancaiak biztosan őrizték előnyüket, szinte minden pozícióból betaláltak, összeomlott a védelmünk. Toma még színészkedéssel is húzta az időt, de a továbbjutást jelentő győzelem ekkor már a kezükben volt.

szkc konstanca10Hiába ült a nézők közé Vujadinovic és Săulescu is (mindketten 3-3 kétperces kiállítást szedtek össze), az eredményen már csak kozmetikázni tudtunk. Az utolsó percek alatt néma csend honolt a csarnokban, a végén a vendégek ünnepeltek.

szkc konstanca13Nincs sok idő nyalogatni a sebeket, mert szerdán már bajnokit játszunk, 18 órától Galacot fogadjuk, jövő szombaton 12 órától pedig nagyon nehéz meccsünk lesz Călărași-on, utóbbit a Digi Sport közvetíti. A Duna-partiak nagy meglepetésre kiejtették csütörtökön a kupából a Dinamót (31–29-re győztek), az SzKC–Konstanca összecsapás után pedig a CSM Bukarest Resicabányát csak hétméteres-párbaj után tudta két vállra fektetni. A négyes döntő negyedik résztvevőjének kiléte hétfőn dől el, a Bukaresti Steaua fél hattól fogadja a CSM Ploiești együttesét, ezt a meccset is lehet nézni majd a Digi Sporton.

Férfi Kézilabda Román Kupa, negyeddöntő

SZÉKELYUDVARHELYI KC–KONSTANCAI DÉL-DOBRUDZSA HC 30–34 (16–14)

Városi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Octavian Fănață (Arad) és Ștefan Hendrea (Nagybánya)

SZKC: Szabó (2 védés, 19 kapott gól) – Mihalcea 4 (2), Ghiță 5, Kuzmanoski 5, Rusia 4, Onyejekwe 3, Szász 3. Csere: Orbán (2/14), Jokanovic (0/1) – Tálas 3, Csog 1, Markez 2 (1). Vezetőedző: Vlad Caba.

KONSTANCA: Stănescu (11/29) – Toma 7, Buricea 5 (1), Cutura 7 (1), Angelovski 4, Vujadinovic 6, Rakcevic 5. Csere: Vasile (0/1) – Săulescu, Bologa. Vezetőedző: Djordje Cirkovic.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 0–2, 13. p.: 4–7, 19. p.: 8–10, 27. p.: 14–13, 33. p.: 17–16, 46. p.: 21–25, 50. p.: 22–27, 58. p.: 28–34.

Kiállítások: 12, ill. 18 perc

Hétméteresek: 3/3 ill. 3/3



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."